marți, aprilie 30, 2024

Problema gunoaielor neridicate a revenit în Sectorul 2 al Capitalei

Din OrasProblema gunoaielor neridicate a revenit în Sectorul 2 al Capitalei

În Sectorul 2 al Bucureștiului, gunoaiele neridicate au devenit din nou o problemă. Dacă în trecut erau doar câțiva saci de gunoi și câteva haine aruncate, acum vedem munți întregi de deșeuri. Pubelele de gunoi sunt deja pline, iar sacii sunt aruncați oriunde mai este loc disponibil: lângă ghene, prin grădini sau pe străzi. O bucureșteancă a observat această problemă și a ales să o semnaleze pe pagina de Facebook Sector 2 – Informații și dezbateri. Femeia a postat fotografii și clipuri video care arată sacii plini de gunoi și deșeuri. Ea a descris situația în postare astfel:

“Rușine, azi fiind duminică, admirăm gunoaiele și respirăm aerul curat!”

Femeia a mai precizat că volumul deșeurilor a crescut deoarece acestea nu au fost colectate de două săptămâni. Postarea ei a stârnit reacții atât din partea cetățenilor, cât și din partea primarului Sectorului 2. Radu Mihaiu a întrebat-o pe femeie unde se află munții de gunoaie. Aceasta i-a răspuns că zonele cu deșeuri neridicate sunt Doamna Ghica – Teiul Doamnei, Lăptari, Tei și Brașoveni.

O parte dintre comentariile postării:

  •  „Foarte frumos facem haz de necaz. Cel mai mizerabil sector!”- L. C.
  • „Deșeuri reciclabile, pe care nu le-au ridicat cei de la Supercom…”- D. D.
  • „Primăria Sectorului 2 București ar trebui totuși să vină cu soluții privind depozitarea temporară a acestor deșeuri și cu programe de educare a populației privind selecția deșeurilor și strângerea cât mai compacta.”- C. B.

Problema gunoaielor din Sectorul 2 a fost rezolvată abia astăzi dimineață, pe 6 martie 2023. Cu aproximativ 3 săptămâni în urmă, aceeași pagină de Facebook a prezentat fotografii cu gunoaiele neridicate din sector. Oamenii au trebuit să aștepte zile întregi până când deșeurile au fost ridicate. O femeie s-a adresat direct primarului Radu Mihaiu pentru a rezolva problema:

Domnu’ Primar Radu Mihaiu, ati pierdut lupta cu gunoaiele?
 Sursă foto: Facebook/ Sector 2 – Informații și dezbateri/ Mihaela Popescu

Vezi si alte articole...