luni, mai 27, 2024

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea după Paște

ActualitatePrognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea după Paște

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. În Muntenia și în Capitală, regimul termic diurn va fi în scădere de la 23 de grade media maximelor termice, în prima zi, până în jurul a 18 grade în data de 6 mai. Ulterior se va încălzi, iar din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuații, în general, între 6 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea după Paște

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când se va situa între 17 și 20 de grade, apoi va crește din nou, astfel că în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 20 și 24 de grade. Media minimelor termice nu va avea variații semnificative în primele patru nopți și va atinge 9…10 grade, în următoarele patru va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului. Din data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

CRIȘANA

Până în data de 6 mai, media maximelor termice va fi în scădere, de la 25…26 de grade în primele zile, la 17…18 grade în ultimele, apoi va crește din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20…21 de grade. Minimele termice nu se vor modifica semnificativ în primele patru nopți, vor scădea până în jurul datei de 6 mai, iar ulterior vor crește din nou, astfel încât media lor, pe tot parcursul intervalului, va avea fluctuații între 6 și 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se atinge în zilele de 7 și 8 mai. Probabilitatea de ploaie va crește începând cu data de 2 mai.

TRANSILVANIA

Media maximelor termice va fi în scădere (6…7 grade) până în data de 6 mai, când va atinge 15…17 grade, apoi va crește, astfel că, la finalul intervalului de prognoză, se va situa în jurul a 20 de grade. Media minimelor termice va fi între 5 și 8 grade în prima săptămână și între 3 și 7 grade în cea de a doua. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare începând cu data de 1 mai.

MARAMUREȘ

Media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când va atinge 15…18 grade, apoi va crește, astfel încât în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 18 și 20 de grade. Media minimelor termice nu va avea variații mari în primele cinci nopți și se va situa între 7 și 9 grade, în următoarele trei va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului, respectiv de 6…8 grade. Din data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

MOLDOVA

Până la începutul celei de a doua săptămâni media maximelor termice va scădea treptat, de la 21…22 spre valori de 15…17 grade, apoi va crește, astfel că spre finalul intervalului va tinde spre 20 de grade. Media minimelor termice va avea variații, în general, între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori între 7 și 10 mai. Începând cu data de 1 mai probabilitatea de ploaie va fi în creștere.

DOBROGEA

Media maximelor termice va avea variații, în general, între 16 și 22 de grade. Media minimelor nu se va modifica semnificativ în prima săptămână, când va fi de 10…12 grade, dar în cea de a doua, fluctuațiile vor fi mai mari, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va fi în scădere de la 23 de grade media maximelor termice, în prima zi, până în jurul a 18 grade în data de 6 mai. Ulterior se va încălzi, iar din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuații, în general, între 6 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

OLTENIA

Până în data de 6 mai media maximelor termice va fi în scădere, de la 24 de grade în prima zi spre valori de 17…18 grade, apoi (după data de 6 mai) va crește din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20…21 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu data de 2 mai.

Prognoza meteo: LA MUNTE

În prima săptămână media maximelor termice va fi în scădere de la 12…14 grade, până spre valori de 5…6 grade, iar a minimelor se va situa între 1 și 5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că până la final, media maximelor va depăși 10 grade, iar minima va fi de 1…2 grade. Începând cu data de 1 mai probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

Vezi si alte articole...