luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Alegerea pastei de dinți potrivite pentru copii

MedicalAlegerea pastei de dinți potrivite pentru copii

O igienă orală corectă este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă a copiilor. Alegerea pastei de dinți potrivite este un pas important în acest proces, deoarece ajută la protejarea dinților și gingiilor de carii și boli parodontale.

Iată aspectele de luat în considerare la alegerea pastei de dinți pentru copii:

 Vârsta:

Sugari (sub 18 luni): Nu este necesară pastă de dinți. Se recomandă periajul gingiilor cu o periuță de dinți umedă sau o bucată de tifon moale.

Copii mici (18-36 luni): Se poate utiliza o pastă de dinți cu o cantitate mică de fluor (500 ppm). Alegeți o pastă cu aromă plăcută pentru a încuraja periajul.

Copii preșcolari (3-5 ani): Se recomandă o pastă de dinți cu fluor (500-1000 ppm). Alegeți o pastă cu aromă atrăgătoare și supravegheați periajul pentru a vă asigura că pasta nu este înghițită.

Copii școlari (6 ani și peste): Se poate utiliza o pastă de dinți cu fluor (1000 ppm sau mai mult). Alegeți o pastă cu aromă plăcută și încurajați copiii să se spele pe dinți de două ori pe zi timp de două minute.

Conținutul de fluor:

Fluorul este un element important care ajută la întărirea smalțului dinților și la prevenirea cariilor. Cantitatea recomandată de fluor în pasta de dinți variază în funcție de vârsta copilului. Consultați medicul stomatolog pentru a afla cantitatea optimă de fluor recomandată pentru copilul dumneavoastră.

 Arome:

Copiii sunt mai predispuși să se spele pe dinți dacă pasta de dinți are o aromă plăcută. Alegeți o pastă cu arome de fructe, gumă de mestecat sau alte arome atractive pentru copii.

4Abraziunea:

Abraziunea pastei de dinți se referă la gradul de asperitate al pastei. Alegeți o pastă de dinți cu abraziune scăzută pentru copiii cu dinți sensibili.

5. Siguranța:

Asigurați-vă că pasta de dinți este formulată special pentru copii și nu conține ingrediente dăunătoare. Alegeți o pastă de dinți care nu conține zahăr sau coloranți artificiali.

Sfaturi suplimentare:

Folosiți o cantitate mică de pastă de dinți, de mărimea unui bob de mazăre. Supravegheați periajul copiilor pentru a vă asigura că folosesc o cantitate adecvată de pastă și că se spală pe dinți timp de două minute. Încurajați copiii să se spele pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, după mese. Mergeți cu copiii la medicul stomatolog pentru controale regulate și curățare profesională a dinților.

Vezi si alte articole...