joi, mai 30, 2024

Cutremur în Vrancea în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime a fost?

ActualitateCutremur în Vrancea în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime a fost?

Cutremur în Vrancea în urmă cu puițin timp. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime a fost? Am aflat de la Institutl Național de Fizica Pământului, Este al doilea cutremur în 24 de ore. Un altul s-a produs în Moldova luni seara.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, la ora locală 3:00, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în Vrancea în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime a fost?

Seismul a avut loc la adâncimea de 73,4 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 28 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 82 km sud-vest de Bârlad, 82 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km sud de Bacău şi 96 km est de Braşov.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,4 pe Richter.

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Care e situația blocurilor în București?

Presa a scris că Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 8.000 de clădiri din Bucureşti vor fi evaluate preliminar vizual, din punctul de vedere al riscului seismic, şi, în funcţie de rezultate, unele dintre ele vor fi expertizate şi consolidate.

„Azi începem pentru 200 de clădiri din zona istorică. Este un proiect-pilot. În funcţie de el, o să vedem care sunt dificultăţile pe care le găsim pe parcurs şi să continuăm pentru restul imobilelor din Bucureşti”, a explicat Nicușor Dan.

Vezi si alte articole...