marți, aprilie 30, 2024

În Sectorul 6 continuă scoaterea de pe străzi a chioșcurilor vechi. Ele vor fi înlocuite cu chioșcuri de carte sau de presă

Din OrasÎn Sectorul 6 continuă scoaterea de pe străzi a chioșcurilor vechi. Ele vor fi înlocuite cu chioșcuri de carte sau de presă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că demersurile pentru eliminarea chioșcurilor vechi și a altor structuri abandonate de pe străzi continuă, iar în locul acestora vor fi instalate noi chioșcuri de ziare. Proiectul se estimează că va fi finalizat cel mai probabil în toamnă.

Pe pagina sa oficială de Facebook, Ciprian Ciucu a publicat mai multe imagini cu chioșcuri vechi care au fost îndepărtate de pe străzile din București. El a mai adăugat că, pe lângă chioșcurile de flori, vor fi instalate și chioșcuri destinate cărților sau presei.

„Continuăm să curățăm Sectorul 6 de ruginiturile acestea inestetice care zac pe spațiul public de 25 de ani. Da, se poate! Să continuăm? Până în toamnă vor fi înlocuite cu chioșcuri estetice, precum cele de flori, dar pentru presă și carte”.

Chioșcurile noi din Sectorul 6 au fost proiectate în urma unui concurs de soluții de arhitectură, unde implicarea Ordinului Arhitecților a avut o influență semnificativă.

„Improvizațiile de termopan care au funcționat ca florării sunt înlocuite în această primăvară cu chioșcurile de flori anunțate. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții de arhitectură organizat de către Ordinul Arhitecților din România, Filiala București!”

Chioșcurile noi din Sectorul 6 au fost concepute să fie mai înguste decât cele vechi, având în vedere ocuparea mai redusă a spațiului pe trotuare. Acestea dispun de pereți transparenți și sunt echipate cu sistem de aer condiționat.

Pentru fabricarea fiecărui chioșc, se investesc aproximativ 17.000 de euro, costuri ce urmează să fie recuperate de la florari printr-un tarif lunar, conform declarațiilor primarului Sectorului 6.

„Acestea sunt mult mai potrivite mediului urban, sunt mai înguste, nu vor mai bloca accesul pe trotuarele noastre, sunt mult mai estetice, au aer condiționat și oferă o expunere mult mai bună și mai civilizată. Costul producerii unui astfel de chișc este de aproximativ 17.000 de euro, iar banii acestei investiții vor fi recuperați de la florari printr-un tarif lunar. Estetica spațiului urban este foarte importantă pentru stima de sine a locuitorilor unei Capitale europene! Toate vor fi înlocuite, inclusiv cele de ziare (acum niște dughene insalubre și ruginite)”.

 

Vezi si alte articole...