luni, mai 27, 2024

Încep lucrările pentru a transforma un cămin pentru persoanele fără adăpost din Sectorul 1, în școală

Din OrasÎncep lucrările pentru a transforma un cămin pentru persoanele fără adăpost din Sectorul 1, în școală

Săptămâna trecută, Primăria Sectorului 1 a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru transformarea unui cămin destinat persoanelor fără adăpost, situat pe bulevardul Apicultorilor nr. 1, într-o școală. Scopul acestui proiect este de a reconfigura fostul cămin de tranzit pentru persoanele fără adăpost într-o unitate modernă de învățământ destinată elevilor de la Școala Gimnazială nr. 6.

Imobilul se afla într-o stare de degradare parțială, ceea ce a determinat Primăria Sectorului 1 să intervină și să-l refuncționalizeze pentru a servi comunității într-un mod mai benefic. Procesul de extindere este în desfășurare, implicând mai multe echipe de lucru pentru instalarea schelelor, decopertarea pereților, înlăturarea parchetului și a gresiei existente, demontarea tâmplăriei și demolarea pereților provizorii. Acestea sunt doar câteva etape din acest proces amplu, menite să readucă clădirea la forma inițială. Se vor recompartimenta spațiile interioare conform standardelor și normativelor actuale pentru unitățile de învățământ, conform Primăriei Sectorului 1.

Este necesară extinderea spațiilor destinate elevilor pentru diverse scopuri, cum ar fi sălile de clasă, laboratoarele, sălile de sport și sălile de mese. După finalizarea recompartimentării, clădirea va beneficia de 7 săli de clasă pentru învățământul primar, un laborator de informatică, o bibliotecă, două birouri, o cameră de secretariat, un cabinet medical dotat cu pat și grup sanitar, un cabinet de consiliere, o cancelarie, o sală de mese cu spațiile adiacente, holuri, spații de depozitare, o cameră pentru centrala termică și grupuri sanitare pentru elevi și profesori.

În Sectorul 1 se asigură o finanțare record pentru Educație, reprezentând peste 20% din buget. Până în prezent, s-au atins mai multe obiective importante, printre care acordarea unor burse generoase elevilor cu medii peste 9,50, implementarea unor proiecte educaționale inovatoare și extinderea programului de tip after-school.

Vezi si alte articole...