joi, mai 23, 2024

Pe data de 8 mai încep înscrierile online la școlile și grădinițele participante la programul de vară din Sectorul 3

Din OrasPe data de 8 mai încep înscrierile online la școlile și grădinițele participante la programul de vară din Sectorul 3

Părinții din Sectorul 3 din București care doresc să își înscrie copiii la școlile și grădinițele participante la programul de vară pot folosi o platformă online special creată pentru depunerea documentelor necesare.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că, începând cu data de 8 mai, platforma online pentru înscrierile la școlile și grădinițele care fac parte din programul de vară va fi accesibilă AICI. Acest lucru va elimina necesitatea ca sute de părinți să stea la cozi în fața unităților de învățământ pentru a se asigura că cei mici sunt înscriși.

Programul de vară, coordonat de Primăria Sectorului 3, va oferi finanțare pentru programele educaționale „Grădinița de vară” și „Școala de vară” pentru aproximativ 6.000 de antepreșcolari, preșcolari și elevi, în perioada iulie-august 2024.

Actele necesare pentru depunerea dosarului pe platforma online sunt următoarele: cererea de înscriere, generată automat în platformă prin completarea datelor; copie după certificatul de naștere al copilului; copie după cartea de identitate a ambilor părinți; adeverințe de salariat pentru ambii părinți (sau adeverință de venit pentru părinții singuri); adeverință eliberată de unitatea de învățământ din Sectorul 3 la care copilul este înscris în anul școlar 2023-2024; copie a hotărârii judecătorești de stabilire a drepturilor părintești (dacă este cazul); copie a fișei medicale și a altor documente medicale, doar în cazul intoleranțelor sau alergiilor alimentare.

Părinții pot înscrie copiii la una dintre cele 21 de unități de învățământ care și-au exprimat disponibilitatea de a participa la programul de vară, iar beneficiile includ:

Masa caldă pentru copii (costurile vor fi acoperite de Primăria Sectorului 3); Activități non-formale, extracurriculare, sportive și recreative pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor din învățământul primar și gimnazial; Program de funcționare între orele 8:00 și 15:00 pentru „Școala de vară” și între orele 7:30 și 17:30 pentru „Grădinița de vară”.

După data de 17 mai, fiecare solicitant va primi un email cu statusul cererii (admis, respins sau în așteptare). Cererile depuse după această dată vor fi analizate ulterior, în funcție de disponibilitate. Plata contribuției pentru masă se va face în termen de trei zile lucrătoare de la primirea confirmării prin email.

Sursa foto: Primăria Sectorului 3 – Facebook
Sursa foto: Primăria Sectorului 3 – Facebook

Vezi si alte articole...