miercuri, mai 29, 2024

Percheziţii în această dimineață, pe raza municipiului Bucureşti, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol

Din OrasPercheziţii în această dimineață, pe raza municipiului Bucureşti, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol

În această dimineață au avut loc 13 percheziții în București într-un dosar în care un „maestru spiritual” și instructor de yoga este acuzat de recrutarea și exploatarea sexuală a opt victime, obținând astfel aproape 1,5 milioane de euro.

Echipele de investigații criminale din Sectorul 5, în colaborare cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au pus în aplicare mandatele de percheziție într-o cauză penală ce vizează constituirea unui grup infracțional organizat și traficul de persoane și viol.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2012 şi până în luna aprilie 2024, în municipiul Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecţi, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane”.

Potrivit polițiștilor, liderul grupului a recrutat tinere aflate într-o situație evidentă de vulnerabilitate, femei singure care nu dispuneau de mijloace de subzistență și nu beneficiau de sprijin din partea familiei:

„Sub pretextul unei evoluţii spirituale, cu sprijinul celorlalţi suspecţi – le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea şi difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracţional. Victimele au fost adăpostite de suspecţi în apartamentele pe care le deţin, în Bucureşti, fiindu-le asigurată şi logistica necesară realizării activităţii de videochat”.

Polițiștii adaugă că tinerele implicate în activitatea de videochat erau supravegheate și controlate în mod riguros, iar rețeaua, care a funcționat timp de 12 ani, a fost extrem de profitabilă:

„Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecţii au obţinut din activităţile infracţionale săvârşite aproximativ 1,4 milioane de euro”.

După cele 13 percheziții de astăzi din București, suspecții vor fi convocați pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Vezi si alte articole...