luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

România va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței

ActualitateRomânia va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței

România va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței. Statele Unite întăresc apărarea antiaeriană în direcția Mării Negre, după ce au fost mai multe incidente ce au implicat drone rusești „rătăcite” pe teritoriul României.

România va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței. 

Canalul pro-Kremlin Telegram/Two Majors scrie că, „pe fundalul incapacității României de a doborî ținte aeriene, Statele Unite întăresc apărarea antiaeriană în direcția Mării Negre”.

Divizia 101 Aeropurtată a Forțelor Armate ale SUA a desfășurat un sistem mobil de contramăsuri UAV (M-LIDS) bazat pe vehiculul de teren Oshkosh M-ATV la baza militară Capu Midia din România.

Sistemul include două vehicule de teren cu echipamente de război electronic instalate, echipamente de control și sisteme de supraveghere a aerului, o cameră electro-optică în infraroșu, stații radio, senzori de găsire a direcției, un radar multifuncțional AN/TPQ-50, precum și un tun XM914 de 30 mm.

În plus, vehiculul de teren este echipat cu un lansator de UAV Coyote, care este proiectat să intercepteze și să distrugă alte drone.

Fotografia de la fața locului a arătat și personal militar al Forțelor Armate Franceze, care, în cadrul misiunii Eagle, au desfășurat sistemul de apărare antiaeriană SAMP-T pe litoralul Mării Negre din 2022, scrie Telegram/Two Majors, potrivit pravda-en.com.

SUA întăresc sistemul de apărare aeriană NATO pe flancul estic al României după ce o dronă rusească a zburat nedetectată chiar pe lângă poziția de apărare aeriană.

La 28 martie 2024, au fost identificate fragmente ale unei drone, pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.

Până acum, în România au căzut cinci drone rusești. În una dintre ele a fost găsit explozibil.

NATO ia în considerare posibilitatea interceptării rachetelor și dronelor rusești pe măsură ce acestea se apropie de granițele Alianței, în urma incidentelor petrecute în România și Polonia.

Vezi si alte articole...