luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Salată coreeană Makguksu: O explozie de arome și beneficii

MedicalSalată coreeană Makguksu: O explozie de arome și beneficii

Salata Makguksu, cunoscută și sub numele de Mul Naengmyeon, este o rețetă coreeană răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru o zi călduroasă de vară. Această salată nu este doar delicioasă, ci oferă și o serie de beneficii pentru sănătate. Iată ingredientele și a beneficiilor lor:

Ingrediente:

Tăieței coreeni (Makguksu): Tăieții sunt făcuți din făină de hrișcă și au o textură delicată și o aromă ușor nuci. Sunt o sursă bună de fibre, care pot ajuta la digestie și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Castravete: Castraveții sunt legume răcoritoare și hidratante, bogate în vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, potasiu și magneziu. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Morcov: Morcovii sunt o sursă excelentă de beta-caroten, care este transformat în vitamina A în organism. Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor, a pielii și a sistemului imunitar.

Ceapă roșie: Ceapa roșie conține compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice. De asemenea, sunt o sursă bună de fibre și quercetină, un antioxidant cu proprietăți antivirale și antibacteriene.

Ouă fierte: Ouăle fierte sunt o sursă bună de proteine, fier și vitamine. De asemenea, conțin colină, un nutrient important pentru funcția creierului și sănătatea ficatului.

Sos de soia: Sosul de soia este un condiment sărat și aromat, bogat în aminoacizi esențiali. De asemenea, conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Oțet de orez: Oțetul de orez este un condiment acidulat care poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, conține probiotice, care sunt benefice pentru sănătatea intestinelor.

Ulei de susan: Uleiul de susan este un ulei sănătos pentru inimă, bogat în acizi grași omega-3. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Ghimbir: Ghimbirul este un condiment aromat cu proprietăți antiinflamatoare și antiemetice. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea greaței și a vărsăturilor.

Semințe de susan: Semințele de susan sunt o sursă bună de proteine, fibre, fier și magneziu. De asemenea, conțin calciu, care este important pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Ceapă verde: Ceapa verde este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C și potasiu. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.

Beneficii:

Răcoritoare și hidratantă: Salata Makguksu este o alegere perfectă pentru o zi călduroasă de vară, deoarece este răcoritoare și hidratantă. Castraveții și morcovii conțin o cantitate mare de apă, care vă poate ajuta să vă mențineți hidratat.

Bogată în nutrienți: Salata Makguksu este o sursă bună de vitamine, minerale și fibre. Ingredientele sale oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei, reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea riscului de boli cronice și stimularea sistemului imunitar.

Vezi si alte articole...