luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Studiul de Fezabilitate pentru Drumul Belșugului din cartierul Militari este gata, anunță Primăria Sectorului 6

Din OrasStudiul de Fezabilitate pentru Drumul Belșugului din cartierul Militari este gata, anunță Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 anunță că se vor aloca fonduri suplimentare pentru Drumul Belșugului. Studiul de Fezabilitate și exproprierile sunt complet finalizate, iar lucrările de reabilitare a drumului ar putea începe în toamnă. Totuși, PS6 mai are nevoie de autorizația de construire de la Primăria Capitalei.

Primăria Sectorului 6 a transmis pe pagina sa de Facebook că Studiul de Fezabilitate pentru Drumul Belșugului din cartierul Militari a fost finalizat. De asemenea, procesul de exproprieri și proiectarea au fost deja realizate.

În luna ianuarie, administrația publică a depus toate actele necesare pentru obținerea certificatului de urbanism și așteaptă un răspuns din partea Primăriei Municipiului București.

La data de 29 aprilie, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare a Drumului Belșugului. Această modificare a permis alocarea unor fonduri suplimentare, astfel încât investiția totală să ajungă la suma de 21,5 milioane de lei.

„Între timp, vrem să ne asigurăm că totul este făcut ca la carte şi că lucrările vor fi la cele mai înalte standarde. Azi, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, la cererea primarului Ciprian Ciucu, modificarea indicatorilor tehnico – economici.

Investiţia se va ridica la 21,5 milioane de lei, bani în care intră extinderea şi relocarea reţelelor de utilităţi, dar şi expropierile deja făcute, în valoare 3,7 milioane de lei”.

Primăria Sectorului 6 precizează că următorul pas este contractarea executării lucrărilor, iar acestea ar putea începe în toamnă, după obținerea autorizației de construire de la Primăria Capitalei.

„Lucrările vor dura în jur de opt luni, iar la terminarea lor, drumul de 775 de metri va fi unul modern, la standarde europene, cu trotuare cu lățime de 0,75 – 2,40 metri și carosabil cu lățime cuprinsă între 3,50 și 6 metri”.

Pentru lucrările planificate la rețeaua de apă și canal de pe Drumul Roții, Primăria Municipiului București trebuie să acorde autorizația de construire. Această autorizație este necesară pentru a putea începe lucrările. Documentele necesare au fost depuse la PMB pe data de 24 ianuarie 2024.

În plus, Primăria Sectorului 6 a obținut autorizațiile necesare de la ENEL și Distrigaz pentru lucrările de pe Drumul Roții.

Vezi si alte articole...