sâmbătă, aprilie 20, 2024

20 de persoane acuzate că vindeau droguri unor elevi din liceele din București, vor fi duse astăzi la audieri

Din Oras20 de persoane acuzate că vindeau droguri unor elevi din liceele din București, vor fi duse astăzi la audieri

În cursul zilei de astăzi, 20 martie 2023, aproximativ 20 de persoane urmează să fie duse la audieri de către poliție, fiind acuzate că le vindeau droguri elevilor din liceele din București. Potrivit unui comunicat emis de autorități, în aceeași zi, vor avea loc percheziții domiciliare în Capitală. DIICOT a precizat că aceste percheziții au ca obiect cercetarea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

„Astăzi,  20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc”.

DIICOT a anunțat că peste 20 de persoane au fost identificate ca fiind implicate în vânzarea de substanțe interzise în liceele din București, iar printre clienți s-ar fi numărat și elevi. Aceste persoane au început să vândă droguri începând cu începutul anului 2022.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București”.

Până în prezent, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, autoritățile au descoperit mai multe substanțe interzise, printre care se numără canabis, cocaină, ketamină și comprimate Xanax. Membrii grupului infracțional urmează să fie conduși la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru a fi interogați.

În comunicatul oficial se mai menționează că:

Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.
Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Vezi si alte articole...