marți, mai 7, 2024

Clădire nouă pentru Secţia de Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia

Administraţia Spitalelor și Serviciilor de Urgență București...

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp...

Șofer căzut cu mașina într-un sens giratoriu. Incidentul s-a întâmplat miercuri seara, în Sectorul 3

Din OrasȘofer căzut cu mașina într-un sens giratoriu. Incidentul s-a întâmplat miercuri seara, în Sectorul 3

În noaptea trecută, un șofer din București a căzut cu mașina într-un sens giratoriu din Sectorul 3 al orașului. Sensul giratoriu nou construit nu era semnalizat în niciun fel, iar șoferul a rămas agățat cu mașina în prefabricatele acestuia. Incidentul a avut loc miercuri noaptea, în jurul orei 23:30, când șoferul a intrat în groapa din mijlocul noului sens giratoriu situat la intersecția dintre Strada Câmpia Libertății și Strada Gheorghe Petrașcu.

Un alt șofer a transmis informația pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. Mesajul a fost următorul:

23:20: Auto sărit în groapa din interiorul sensului giratoriu. Politie la fata locului. Se încearcă scoaterea acestuia.

Fotografia postată pe rețeaua de socializare arată că mașina a rămas blocată cu roțile din spate în prefabricatele folosite pentru construirea sensului giratoriu.

Polițiștii au fost chemați la fața locului pentru a ajuta la scoaterea mașinii din groapă. Vehiculul a fost extras în jurul orei 23:50.

Lucrările pentru construcția noului sens giratoriu au început miercuri, 15 martie 2023. Cu toate acestea, sensul giratoriu nu a fost semnalizat în niciun fel, așa cum se poate observa și din fotografie.

În dimineața aceasta, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vorbit despre incidentul în care o mașină a intrat în sensul giratoriu. Edilul a menționat că șoferii circulă cu viteză în zona respectivă, deși intersecția este una complicată și se află instituții de învățământ în apropiere.

Primarul a adăugat că, pe lângă fluidizarea traficului, sensul giratoriu oferă și mai multă siguranță și îi obligă pe șoferi să circule cu o viteză redusă.

Iată declarația lui Robert Negoiță:

Avem probleme în trafic. Lăsând la o parte blocajele și poluarea, avem probleme și din cauza siguranței în circulație. Se circulă tare, neprotejat, iar pietonii circulă printre mașini.
De multe ori se circulă prea tare, nici o legătură cu ce prevede legea. Aici la intersecția între Câmpia Libertății și Gheorghe Petrașcu am făcut ieri acest sens giratoriu.
E nevoie de sensuri giratorii care să reglementeze circulația, o si fluidizează dar mai important este că oferă mai multă siguranță. (…) De prea multe ori am avut accidente aici. E mult mai bine cu sens giratoriu, chiar dacă până ne obișnuim cu el o să dureze.
Un șofer a intrat cu viteză în prefabricate noapte trecută. Haideți să fim normali, haideți să nu mai circulăm atât de tare în oraș pentru că este riscant.
Și nouă ne-au stricat sensul, acum trebuie să-l reparăm, dar și șoferul și-a stricat mașina.

Deși noul sens giratoriu nu era semnalizat noaptea trecută, primarul Sectorului 3 nu a făcut nicio mențiune cu privire la acest aspect.

În dimineața aceasta, bucureștenii au raportat că sensul giratoriu era semnalizat pe toate direcțiile de circulație în jurul orei 9:00. În plus, doi agenți de poliție au fost prezenți la intersecție pentru a dirija traficul.

Vezi si alte articole...