joi, mai 23, 2024

Atenție! Bucureștenii din Sectorul 6 pot scăpa, în mod gratuit, de mobilierul și de electrocasnicele uzate

Din OrasAtenție! Bucureștenii din Sectorul 6 pot scăpa, în mod gratuit, de mobilierul și de electrocasnicele uzate

Primăria Sectorului 6 a publicat un anunț pe pagina de Facebook referitor la colectarea mobilierului și electrocasnicelor uzate. Autoritățile au comunicat că oferă asistență bucureștenilor din sectorul respectiv pentru a se descotorosi de mobilierul și echipamentele electrice și electrocasnicele nedorite.

Urban a elaborat un program în perioada 22 mai – 26 iunie, în care vor fi acoperite toate zonele. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă locuitorii este să scoată aceste obiecte în afara locuinței în zilele desemnate pentru colectare.

„Vă ajutăm să vă debarasați de vechiturile din locuințe și colectăm gratuit mobilier, electrice și electrocasnice uzate.
Urban a stabilit un program, în perioada 22 mai- 26 iunie, timp în care va acoperi toate zonele. Vă rugăm să-l respectați și să scoateți obiectele doar în zilele dedicate” a comunicat PS6.


Iată programul de colectare și zonele în care aceasta va avea loc:

  • 22-28 mai: Cartierul Militari – Zona 3 (Microzonele 15, 16, 18, 19, 20, 21)
  • 29 mai-4 iunie: Cartierul Militari – Zona 2 (Microzonele 12, 13, 14, 22, 23, 24, 25)
  • 5-11 iunie: Cartierul Ghencea și Drumul Taberei – Zona 5 (Microzona 5, 6, 8, 9, 10, 17)
  • 12-18 iunie: Cartierul Drumul Taberei – Zona 4 (Microzonele 1, 2, 3, 4, 7, 11)
  • 19-25 iunie: Cartierele Crângași-Giulești – Zona 1 (Microzonele 26, 27, 28, 29, 30)

Primăria a menționat că vor fi distribuite flyere în fiecare cartier, astfel încât locuitorii să știe exact când să scoată obiectele casnice sau mobilierul de care nu mai au nevoie. În perioada martie-aprilie, locuitorii Sectorului 6 au avut oportunitatea de a recicla mobilierul vechi gratuit. Tot ce trebuiau să facă era să-l scoată în fața blocului.

Primăria Sectorului 6 a asigurat că mobilierul colectat va fi reciclat și transformat în alte obiecte decorative. Scopul acestei inițiative este de a contribui la protejarea mediului înconjurător și de a evita defrișările.

„Facem curățenie afară, dar și în locuințe!
Tocmai de aceea, ne-am gândit să vă scăpăm și de mobila veche. Dacă aveți mobilier din lemn și vă încurcă sau vreți să-l schimbați, îl scoateți în fața blocului sau a curții, iar cei de la Urban vin să-l ridice gratuit,” a transmis PS6.

Colectarea a avut loc într-un interval de timp cuprins între 27 martie și 4 aprilie 2023.

Vezi si alte articole...