marți, iunie 18, 2024

Capul Verde este prima țară din lume în care un stadion va purta numele lui Pele

SportCapul Verde este prima țară din lume în care un stadion va purta numele lui Pele

Stadionul Naţional din Capul Verde va purta numele legendarului fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento, „Pele”, republica insulară din Oceanul Atlantic devenind astfel prima țară din lume care a preluat sugestia preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, transmite EFE, citată de Agerpres.

Decizia de schimbare a numelui Stadionului Naţional, situat în localitatea Monte Vaca din insula Santiago, a fost luată de guvernul condus de premierul Ulisses Correia e Silva în semn de omagiu adus fostului mare fotbalist brazilian.

„Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (n.r. – a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept „Stadionul Pelé”, într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma”, a spus Ulisses Correia e Silva.

„Capul Verde şi Brazilia au o istorie şi o cultură care merg mână în mână, sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare”, a precizat Ulisses Correia e Silva.

Executivul din Capul Verde, care speră să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp, a comunicat deja această intenţie la FIFA, după ce preşedintele Gianni Infantino a cerut tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Inițiativa guvernului din Capul Verde vine la puțin timp după ce Federația internațională de fotbal a anunțat că stadionul din Zurich unde se află sediul FIFA va primi numele lui Pele.

Pelé a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după ce a fost internat la spitalul Albert Einstein, pentru o infecție respiratorie, în plin tratament împotriva cancerului.

FOTO: Ulisses Correia e Silva – Facebook

Vezi si alte articole...