vineri, aprilie 19, 2024

Cartierul Vatra Luminoasă ar putea fi transformat în zonă rezidențială, potrivit anunțului făcut de primarul Sectorului 2

Din OrasCartierul Vatra Luminoasă ar putea fi transformat în zonă rezidențială, potrivit anunțului făcut de primarul Sectorului 2

Primarul Sectorului 2 a anunțat planuri pentru transformarea Cartierului Vatra Luminoasă într-o zonă rezidențială. Această schimbare majoră ar implica instituirea unor reguli speciale pe care locuitorii și șoferii ar trebui să le respecte.

Marți, 26 martie 2024, Radu Mihaiu a comunicat că se prevede o modificare semnificativă în Cartierul Vatra Luminoasă. Edilul a transmis bucureștenilor că această zonă, cunoscută pentru grădinile sale, ar putea fi reconfigurată ca zonă rezidențială. Astfel, în viitor, reguli de circulație specifice vor fi introduse pentru a se potrivi nevoilor comunității, a promis primarul din Sectorul 2.

Primăria a anunțat că zona va fi amenajată pentru a favoriza pietonii și pentru a încuraja șoferii să conducă cu viteză redusă.

„Pietonii vor avea prioritate peste tot. La fiecare intrare în cvartal vor fi treceri de pietoni supraînălțate, iar tot spațiul public va fi amenajat din pavaj care să forțeze șoferii să reducă viteza”.

Primăria a anunțat că intenționează să ia măsuri pentru a descuraja șoferii să circule cu viteză și pe porțiunile mai lungi ale drumurilor din cartier.

Primarul Radu Mihaiu a precizat că inițial, Comisia Tehnică de Circulație și Brigada Rutieră au fost sceptice în privința propunerii de a transforma acest cartier într-o zonă rezidențială. Cu toate acestea, instituțiile au fost convinse cu sprijinul comunității, care a demonstrat că traficul în zonă este redus și că o astfel de schimbare este fezabilă.

„Încă din anii trecuți am pornit mai multe studii și documentații pentru străzile din acest cartier. Cu studiile pe care le-am avut, cu discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile, ne-am dat seama foarte repede că propunerile standard nu se potriveau foarte bine cu nevoile reale.

Propunerea noastră de zonă rezidențială a fost privită inițial circumspect atât de către Comisia Tehnică de Circulație, cât și de către Brigada Rutieră. Aici a intervenit un factor foarte, foarte important. Locuitorii.

Împreună am reușit să convingem cele două instituții, cărora țin să le mulțumesc, că putem realiza aici un sistem pilot cu, probabil, cea mai mare zonă rezidențială din București”.

Primarul a subliniat că transformarea aceasta nu va avea loc peste noapte, ci va fi realizată în etape. Unul dintre principalele motive pentru întârziere este faptul că Cartierul Vatra Luminoasă este o zonă protejată, iar procedurile de documentare necesită mai mult timp.

Cu toate acestea, Radu Mihaiu asigură locuitorii din acest cartier că, la finalul procesului, vor beneficia de un cartier bine planificat și adaptat la nevoile actuale ale comunității.

Vezi si alte articole...