sâmbătă, aprilie 20, 2024

Catolicii își iau astăzi rămas bun de la Papa Benedict al XVI-lea. O sută de mii de oameni sunt așteptați la ceremonie

ActualitateCatolicii își iau astăzi rămas bun de la Papa Benedict al XVI-lea. O sută de mii de oameni sunt așteptați la ceremonie

Catolicii din întreaga lume își iau joi rămas bun de la cel care i-a condus timp de aproape un deceniu. Papa Benedict al XVI-lea va fi înmormântat peste câteva ore, la Vatican.

Catolicii își iau astăzi rămas bun de la Papa Benedict al XVI-lea. Pentru prima dată în istoria modernă, un papă în funcție va prezida funeraliile predecesorului său. Slujba va începe joi dimineață, la 10:30, ora României.

În ultimele trei zile, trupul neînsuflețit al fostului suveran pontif a fost depus pe catafalc la Bazilica San Pietro, permițând publicului să îi aducă un ultim omagiu.

O sută de mii de oameni sunt așteptați să fie prezenți la ceremonia de joi. Printre ei, șefi de stat, membri ai unor familii regale din Europa, precum și delegații din țări precum Irlanda sau Germania, țara natală a Papei Benedict al XVI-lea.

Conform tradiției, trupul neînsuflețit al pontifului defunct va fi așezat în trei sicrie, puse unul în celălalt și depuse, la final, în cripta de sub Bazilica San Pietro.

Vezi si alte articole...