marți, iunie 6, 2023

Circulația în Pasajul Unirii, restricţionată în următoarele zile pentru lucrări la noua poartă de gabarit

Din OrasCirculația în Pasajul Unirii, restricţionată în următoarele zile pentru lucrări la noua poartă de gabarit

Traficul rutier va fi restricţionat în Pasajul Unirii, începând de joi dimineață, 20 aprilie, și până la finalul săptămânii, pentru turnarea fundaţiilor la noua poartă de gabarit care va fi montată la intrarea în pasaj, anunță Primăria Sectorului 4, într-un comunicat citat de News.ro.

„Începând de mâine dimineaţă, 20 aprilie, şi până la sfârşitul acestei săptămâni, circulaţia rutieră prin Pasajul Unirii va fi restricţionată pe sensul dinspre Universitate către Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Pe 7 aprilie a început montarea noilor porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri la Pasajul Unirii.

Noul sistem de atenţionare şi limitare a accesului rutier este compus din noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălţimii, camere video şi cu panouri informative de tip LED, şi noi porţi de gabarit.

Pasajul Unirii a fost redeschis în 4 septembrie 2022, după ce a stat închis două luni și jumătate pentru lucrări de reabilitare de 12 milioane de euro.

De atunci, au avut loc mai multe accidente, cu camioane, TIR-uri și autocare care fie au distrus limitatorul de înălțime, fie au rămas blocate în pasaj.

Cel mai grav accident a avut loc pe 23 decembrie 2022, când șoferul unui autocar din Grecia a agățat limitatorul de înălțime montat la intrarea în pasaj, iar grinda de gabarit a căzut peste autovehicul. Un pasager a murit, iar alți 24 de răniți au ajuns la spital, în urma accidentului.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro