miercuri, aprilie 17, 2024

Controale ale autorităților la patinoarele din București. Patinoarul din parcul IOR a fost închis temporar

Din OrasControale ale autorităților la patinoarele din București. Patinoarul din parcul IOR a fost închis temporar

Un control făcut miercuri de polițiștii din București și inspectorii ANPC la societăți care se ocupă cu administrarea de patinoare a scos la iveală mai multe nereguli. În urma verificărilor, s-au dat amenzi în cuantum de 56.000 de lei, iar patinoarul din parcul IOR a fost închis temporar, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Capitalei.

Potrivit autorităților, polițiștii și reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor București au verificat 5 societăți, „ce au ca obiect administrarea de patinoare, oferire spre închiriere de patine și comercializarea de produse alimentare”.

S-au făcut verificări „vizând respectarea legislației în vigoare, în scopul asigurării prevenirii și combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, precum și a altor fapte de natură penală și contravențională”, potrivit Poliției Capitalei.

În urma verificărilor, s-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 56.000 de lei și au fost confiscați 4.180 de lei.

Autoritățile precizează că a fost oprită temporar prestarea serviciilor pentru un patinoar, activitatea de închiriere a patinelor din sectorul 3 şi pentru zona unde se comercializează produse alimentare.

Vezi si alte articole...