luni, mai 27, 2024

De joi și până duminică, în curtea ministerului Agriculturii, va avea loc „Târgul de Florii”

Din OrasDe joi și până duminică, în curtea ministerului Agriculturii, va avea loc „Târgul de Florii”

Începând de joi și până duminică, în curtea Ministerului Agriculturii va avea loc „Târgul de Florii”, un eveniment inaugural ce vizează promovarea produselor agroalimentare provenite din zona montană a României, etichetate conform schemei de calitate „Produs montan”. Organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia, în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), târgul se va desfășura în perioada 25-27 aprilie 2024.

La acest târg vor fi expuse și promovate produse din zona montană, care au obținut mențiunea de calitate „produs montan”, incluzând lactate, preparate din carne, precum și produse vegetale procesate, cum ar fi siropuri, dulcețuri, zacuscă sau diverse conserve din ciuperci.

La târg veți găsi: telemea, caș, unt, smântâna, brânza de burduf, urda din lapte de vacă sau de oaie, brânza maturată și condimentată, cașcaval afumat și neafumat, maturat sau condimentat.

De asemenea, vor fi disponibile și produse din carne, precum cârnați de casă, pastramă,
cotlet afumat, slănină afumată, mușchi țărănesc.

Pe lângă acestea, vor fi prezentate și preparate din pește, cum ar fi: păstrăv zamorean morcovit, păstrăv jăruit, păstrăv prăvălit și proțăpit, tocană de păstrăv cu legume.

Participanții care țin postul Paștelui vor găsi o varietate de produse vegetale, inclusiv siropuri și dulcețuri din fructe și fructe de pădure (afine, fragi, mure, zmeură, merișoare, cătină), fructe proaspete (prune, pere, mere, congelate sau uscate), zacuscă și conserve din vinete sau ciuperci (ghebe, gălbiori, hribi). De asemenea, vor fi disponibile prune bistrițene cu miez de nucă, iar mierea obținută de albine din flora montană va fi prezentă alături de păstură, propolis, polen și lăptișor de matcă.

Toate aceste produse sunt exclusiv din zona montană a României. La București, vor fi prezenți producători din Alba, Maramureș, Bistrița, Harghita, Sibiu, Vrancea și Neamț.

Târgul va fi deschis în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de pe Bulevardul Carol I, nr. 2-4, Sector 3, în perioada 25-27 aprilie 2024, între orele 09:00-19:00.

Vezi si alte articole...