miercuri, octombrie 4, 2023

Explozie puternică într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei. O persoană prinsă sub o placă de beton, scoasă în viață de salvatori. FOTO

Din OrasExplozie puternică într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei. O persoană prinsă sub o placă de beton, scoasă în viață de salvatori. FOTO

O explozie puternică s-a produs luni, 5 iunie, în apartamentului de la etajul al doilea al unui bloc de pe strada Răcari, sectorul 3 din București, a anunțat ISU.

UPDATE 12.35. În total, 30 de locatari au fost evacuați din blocul afectat de incendiu.

UPDATE 12.25. A fost solicitat sprijin de la Inspectoratul de Stat în Constructii pentru a se realiza o evaluare a structurii de rezistențăa a clădirii.

UPDATE ora 12.10. Persoana scoasă din apartament este un bărbat de 84 de ani, care „prezintă arsuri“. Rănitul a fost intubat și transportat la Spitalul Bagdasar, transmite ISU București.

Știrea inițială. Din apartament a fost scoasă o victimă, 84 de ani, care era prinsă sub o placă de beton. „Este conștientă, a fost preluată de echipajul SMURD”, a transmis ISU.

Până în acest moment, echipele de salvatori au evacuat 6 locatari. Se caută și alte posibile victime, în contextul în care sunt înregistrate pagube majore și la etajul al treilea.

În urma exploziei, „uși, ferestre și elemente de zidărie au fost dislocate”. În imagini se vede cum în locul apartamentului afectat de explozie a rămas o gaură. Pe jos este un morman de moloz, iar casa scării și coridoarele arată ca după bombardament.

La fața locului acționează 5 autospeciale de stingere, SMURD, Descarcerare și Detasamentul Special de Salvatori

Vezi si alte articole...