luni, iulie 22, 2024

FIND YOUR VOICE!

Comunicate de PresaFIND YOUR VOICE!

Asociația Better Youth invită tinerii cu domiciliul sau elevi ai unei unități de învățământ din Sectorul 2 al Municipiului București să ia parte la proiectul „FIND YOUR VOICE!”, proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2, prin care se urmărește să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa la ateliere GRATUITE de public speaking și dicție. Scopul proiectului este de a dezvolta abilitățile de vorbit în public ale tinerilor.

Atelierele din cadrul proiectului se vor desfășura în perioada 09-29 octombrie 2023, cu un număr de 6 grupe, iar fiecare grupă va avea o durată de 5 zile.

Asociația alocă 150 de locuri pentru tinerii din Sectorul 2 cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani care sunt interesați să-și dezvolte deprinderile în arta oratorică atât prin metode practice, cât și teoretice. Prin realizarea atelierelor de oratorie, asociația dorește să ajute tinerii să se exprime clar și concis cu ajutorul dicției, să își ordoneze ideile, să își stăpânească emoțiile și să își adapteze discursul în funcție de publicul țintă. Atelierele vizează acumularea de abilități de dicție (tipuri și exerciții de respirație, asimilarea sunetelor, evitarea dezacordurilor, prevenirea defectelor de vorbire) și tehnici de prezentare (tehnica vorbirii, gestionarea și controlul emoțiilor, gestionarea situațiilor de criză dintr-un discurs).

După finalizarea fiecărei grupe a atelierelor de oratorie, participanții vor prezenta un subiect în fața publicului. Scopul acestei activități este de a crește gradul de asimilare a noilor abilități învățate în urma atelierelor de oratorie. Aceștia vor asimila mult mai bine toate noțiunile prezentate, deoarece va fi primul moment în care vor pune în practică elementele învățate la cursuri. Va fi un exercițiu util pentru ei, deoarece astfel le vom crea deja minimum o experiență practică în fața unui public.

Participanții se pot înscrie la workshopuri prin completarea formularului de înscriere,  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJH4126jnUyXfcquZHtk740NZm4ZEOnFlTcz1Emc32GtYmow/viewform?usp=sf_link, regăsit și pe website-ul Asociației Better Youth, https://betteryouth.ro/

Înființată la începutul anului 2017 de trei tinere studente, Asociația Better Youth are ca scop promovarea oportunităților în rândul tinerilor din România prin derularea de proiecte de dezvoltare a competențelor profesionale și personale ale acestora. Direcțiile pe care asociația se axează pentru a-și atinge scopul sunt educația și dezvoltarea tinerilor. Motivația membrilor de a se implica în proiect derivă din dorința de a furniza soluții educaționale complementare care se adresează exclusiv tinerilor și modului lor de gândire, astfel asigurându-le competențe ce întregesc cunoștințele obținute prin educația formală.

 

Alin Gîrbiță,

Responsabil PR Asociația Better Youth

Mobil: 0729050803

 

Vezi si alte articole...