marți, iunie 6, 2023

Gigantul japonez Tamura Corporation investește în Ialomița 6 milioane de euro

EconomieGigantul japonez Tamura Corporation investește în Ialomița 6 milioane de euro

Gigantul japonez Tamura Corporation anunță că vrea să deschidă o fabrică în județul Ialomița pentru produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la cererea în creștere din Europa. Pentru realizarea investiției, compania a cerut un ajutor de stat, valoarea investiției inițiale fiind de circa 6 milioane de euro.

 

Viitoarea fabrică va fi amplasată în localitatea Fetești-Gară din Ialomiţa, iar începerea producției comerciale este programată pentru noiembrie 2024. Numărul de persoane nou-angajate este estimat la aproximativ 300. Pentru a realiza această investiție, Tamura Corporation a înființat, în decembrie 2022, o nouă companie în România, deținută integral, sub denumirea de Tamura Electronics România CO. SRL.

În cadrul celui de-al 13-lea plan de management pe termen mediu, care a început în aprilie 2022, Tamura își propune să își dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global.

Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor.

Filiala din România a solicitat Ajutor de Stat de la Ministerul Finanțelor din România, În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România.

Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România. Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România), iar Tamura apreciază sprijinul acordat de către ARICE în demersul său de a își dezvolta afacerile în România.

Tamura Corporation produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune.

Vezi și Mambo Ocean Resort, complex de patru stele din Zanzibar, investiție românească

Produsele Tamura au sprijinit diverse industrii și infrastructuri sociale sub formă de materiale, componente și dispozitive care variază de la produse de consum, cum ar fi automobilele și echipamentele electronice, până la dispozitive din fabricile de producție, energie regenerabilă și domeniul aerospațial.

Tamura Corporation este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo (Cod: 6768).

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro