miercuri, mai 29, 2024

Hotelul Ambasador de pe bulevardul Magheru din București, cumpărat de austriacul Julius Meinl al VI-lea

Din OrasHotelul Ambasador de pe bulevardul Magheru din București, cumpărat de austriacul Julius Meinl al VI-lea

Julius Meinl al VI-lea, CEO al companiei Julius Meinl Living, a achiziționat Hotelul Ambasador de pe Bulevardul Magheru din București. Locuiește la Londra și este căsătorit cu Olivia Stolt-Nielsen, cu care are doi copii.

Julius Meinl al VI-lea și-a început educația la Lycée Français de Vienne, continuând cu obținerea unei licențe în administrarea afacerilor de la Universitatea din St Gallen. Ulterior, a obținut un MBA de la Stanford Graduate School of Business. Familia Meinl are o istorie bogată în industria cafelei, începând cu străbunicul său, Julius Meinl I, care a inventat un procedeu industrial de prăjire a boabelor de cafea în 1862, extinzând apoi afacerea într-o rețea comercială.

Averea familiei este estimată la două miliarde de euro, iar istoria afacerii cuprinde și inițiative sociale, precum acordarea de beneficii angajaților și ajutor pentru comunitate. Julius Meinl al V-lea a fost implicat într-un scandal financiar care a afectat reputația familiei, iar Meinl Bank a pierdut licența bancară și a fost închisă în 2019. În România, grupul deține și fabrica de ciocolată Kandia din Timișoara.

Vezi si alte articole...