vineri, aprilie 19, 2024

Liniile 25 și 41 ale STB au fost blocate în această dimineață. Un tramvai a deraiat în apropiere de mall Plaza România

Din OrasLiniile 25 și 41 ale STB au fost blocate în această dimineață. Un tramvai a deraiat în apropiere de mall Plaza România

În această dimineață, linile 25 și 41 ale Societății de Transport București (STB) au fost afectate de probleme majore, fiind blocate timp de o oră. Circulația tramvaielor a fost oprită din cauza unui vagon care a deraiat în apropierea mall-ului Plaza România. A fost înregistrată o serie de alte probleme care au cauzat blocaje și perturbări ale programului de circulație.

La aproximativ ora 05:50, un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov” a informat publicul bucureștean că un tramvai de pe linia 41 a deraiat la intersecția dintre Strada Brașov și Bulevardul Timișoara. Din acest motiv, tramvaiele care circulau cu indicatoarele 41 și 25 au fost blocate.

Este de menționat că vagonul care a deraiat era unul dintre tramvaiele vechi modernizate recent de STB și care a fost introdus pe linia de metrou ușor care conectează vestul cu nordul Capitalei.

Anunțul privind această situație a fost făcut și de către STB pe contul lor de pe platforma „X” (fostul Twitter). Mesajul transmis a fost următorul:

„Tramvaiele 25 si 41 – blocate in zona Str. Brașov/Bd. Timișoara, pe sensul spre Ghencea. Cauza: deraiere. Pentru preluarea fluxului de călători s-a format linia naveta 641”.

Echipele de intervenție ale STB au fost trimise la fața locului pentru a repune tramvaiul pe șine și a restabili circulația mijloacelor de transport public. Din cauza acestui incident, circulația tramvaielor pe cele două linii a fost blocată timp de 60 de minute. Astfel, călătorii bucureșteni care foloseau aceste mijloace de transport pentru a ajunge la locul de muncă au fost nevoiți să apeleze fie la linia navetă, fie să găsească rute alternative.

Circulația tramvaielor a revenit la normal la ora 06:25.

„25 și 41 funcționează normal în zona Str. Brașov/Bd. Timișoara. Blocare: 60 de minute (05:25-06:25)”.

La scurt timp după reluarea circulației, linia de tramvai cu numărul 41 s-a blocat din nou. Tramvaiele au rămas blocate pe Șoseaua Virtuții, în zona Piața Crângași. Defecțiunea unui tramvai a fost motivul acestei blocaje.

„Linia 41 – blocată pe Șos. Virtuții, la Piața Crângași, pe sensul spre Ghencea. Cauza: defecțiune tramvai”.

În jurul orei 07:15, problema a fost rezolvată, iar circulația a fost reluată după încă 30 de minute în care una dintre cele mai aglomerate linii de tramvai din București nu a circulat conform programului.
„Linia 41 funcționează normal pe Șos. Virtuții. Blocare: 30 de minute (06:45-07:15)”.

Vezi si alte articole...