miercuri, mai 29, 2024

Lucrările la sistemul de termoficare de pe Bulevardul Mihai Bravu continuă. Se montează conducte provizorii pentru furnizarea apei calde

Din OrasLucrările la sistemul de termoficare de pe Bulevardul Mihai Bravu continuă. Se montează conducte provizorii pentru furnizarea apei calde

Pe Bulevardul Mihai Bravu, lucrările la sistemul de termoficare continuă, cu accent pe montarea conductelor provizorii pentru furnizarea apei calde vara aceasta. Astfel, se asigură înlocuirea conductelor vechi fără a afecta locuitorii din zonă.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că se desfășoară lucrări la montarea acestor conducte provizorii, menite să asigure furnizarea apei calde în timpul verii. Aceste conducte vor permite înlocuirea celor vechi, asigurând astfel continuitatea furnizării apei calde.

Aceste activități fac parte din Obiectivul 4 – Mihai Bravu, care implică înlocuirea a aproximativ 11 km de conducte. Lucrările se desfășoară atât pe Bulevardul Mihai Bravu, cât și în zonele din apropiere, precum Piața Iancului, Aleea Lungulețu și străzile Constantin Zlătescu, Ștefan Nicolau și Rodul Pământului.

„Continuăm modernizarea sistemului de termoficare, cu lucrări la unul dintre șantierele de pe Bd Mihai Bravu, cu finanțare nerambursabilă europeană prin POIM.

Este vorba despre șantierul de la Obiectivul 4 – Mihai Bravu, unde vom moderniza 10,8 km de conductă. Executăm lucrări pe Șoseaua Mihai Bravu, în zona Piața Iancului, Aleea Lungulețu și pe străzile Constantin Zlătescu, Ștefan Nicolau și Rodul Pământului.

Acum montăm conductele de provizorat, prin intermediul cărora vom putea furniza vara apă caldă. Așa vom putea scoate conductele vechi de 50 de ani și monta pe cele noi. La finalul lucrărilor, vom demonta și conductele provizorii”.

Nicușor Dan subliniază că în 2023 au fost înlocuiți în total, folosind fonduri europene și naționale, 50 de kilometri de conductă. De asemenea, edilul promite că în acest an vor fi înlocuiți 70 de kilometri de conductă veche și deteriorată.

Vezi si alte articole...