marți, mai 30, 2023

Lucrările la stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 se apropie de finalizare

Din OrasLucrările la stația de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 se apropie de finalizare

Finalizarea stației de pompieri de pe Strada Perșani din Sectorul 4 se apropie cu pași rapizi. Primarul Daniel Băluță a comunicat că utilizarea facilităților oferite de această stație va conduce la o reducere a timpului de intervenție în Sectoarele 4 și 5, precum și în comunele din sudul Capitalei. Un sistem integrat privind siguranța și sănătatea oamenilor a fost dezvoltat în exclusivitate de Primăria Sectorului 4 și va fi pus în funcțiune. Acest sistem include o stație de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni și secția de arși din cadrul aceleiași unități medicale, a declarat Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Aceste facilități vor contribui la reducerea timpului de intervenție în zonele adiacente stației:

Folosind toate aceste facilități, timpii de intervenție vor fi semnificativ diminuați în cazul în care salvatorii sunt nevoiți să meargă în sectorul 4, la vecinii din sectorul 5 sau în comunele din sudul Capitalei.

Daniel Băluță a transmis că lucrările de la Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 sunt într-un stadiu avansat și se apropie tot mai mult de momentul în care va putea fi utilizat de șoferi. Pe data de 3 mai 2023, primarul a anunțat că ambele rampe ale podului au fost asfaltate.

De asemenea, primarul Sectorului 4 a precizat că în zilele următoare, echipele de muncitori se vor concentra pe realizarea hidroizolației porțiunii centrale a pasajului.

Ambele rampe ale Pasajului Europa Unită au fost asfaltate. În zilele ce urmează vom lucra și la hidroizolația părții centrale a podului, așa că în scurt timp vom încheia lucrările de asfaltare la toată calea de rulare a pasajului rutier, afirmă primarul Sectorului 4.


Lucrările la pasajul Europa Unită au fost demarate în luna februarie a anului trecut. Conform termenului de finalizare stabilit, acestea ar trebui să fie completate în această vară.

Firma responsabilă de execuția lucrărilor este Drum Concept SRL, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 85.801.655,84 lei cu TVA inclus.

Pasajul Europa Unită este amplasat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele. Lungimea acestuia este de aproximativ 650 de metri, iar fiecare sens de mers dispune de două benzi de circulație.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro