marți, mai 30, 2023

Meloni, în vizită în regiunile inundate din Emilia-Romagna

EconomieMeloni, în vizită în regiunile inundate din Emilia-Romagna

Încălţată în cizme de cauciuc, Meloni, care a strâns mâna unor proprietari ai unor case inundate de noroi şi a unor voluntari, a declarat presei, la Ravenna, că a fost ”emoţionată” de întâlnirea cu cei care au pierdut totul în catastrofă.

”Îndepliniţi o sarcină imensă”, i-a spus ea unui locuitor din Ghibullo care le distribuia hrană unor sinistraţi, potrivit unei înregistrări video difuzată de radioteleviziunea italiană Rai.

În total, 36.000 de oameni au fost deplasaţi, în regiunea Emilia-Romagna, săptămâna trecută, însă aproximativ 10.000 s-au putut întoarce acasă, au anunţat duminică autorităţile regionale.

Echivalentul a şase luni de precipitaţii s-au abătut în 36 de ore, săptămîna trecută, asupra regiunii Emilia-Romagna şi au cauzat în această regiune agricolă şi turistică bogată ”inundaţiile secolului”.

Intemperiile au cauzat pagube de mare amploare şi i-au afectat puternic pe agricultori, care cultivă cereale şi produc fructe – caise şi cireşe.

Duminică, ploaia a încetat în multe locuri, însă meteorologii au prelungit un cod roşu până luni.

Giorgia Meloni urmează să prezideze marţi o şedinţă a unui Consiliu de Miniştri în vederea deblocării unor fonduri de urgenţă destinate acestei regiuni.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro