miercuri, mai 29, 2024

Mousse de vanilie ideal pentru copii

MedicalMousse de vanilie ideal pentru copii

Această rețetă de mousse de vanilie este o alegere excelentă pentru copii deoarece este naturală. Nu conține zahăr rafinat sau aditivi alimentari artificiali. Este delicioasă, aroma de vanilie și textura cremoasă îi vor cuceri pe copii. Este ușor de digerat, avocado și banana sunt fructe moi, ușor de digerat pentru stomacul copiilor. Este versatilă, puteți personaliza rețeta cu diferite fructe sau toppinguri.

Iată o rețetă pentru un mousse delicios de vanilie, perfect pentru copii, deoarece este natural, gustos și ușor de digerat:

Ingrediente:

2 avocado bine coapte

1/2 banana coaptă

1/4 cupă (60 ml) lapte integral (sau lapte vegetal pentru o versiune vegană)

1/4 cupă (60 ml) extract pur de vanilie

2 linguri (30 ml) sirop de agave sau miere (opțional)

Instrucțiuni:

Tăiați avocado pe jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură. Adăugați pulpa de avocado, banana, laptele, extractul de vanilie și îndulcitorul (dacă folosiți) într-un blender sau robot de bucătărie. Mixați până obțineți o consistență cremoasă și omogenă. Gustați și adăugați mai mult lapte dacă doriți o consistență mai subțire sau mai mult îndulcitor dacă preferați o aromă mai dulce. Turnați mousse-ul în cupe sau boluri individuale.

Opțional, pentru un plus de savoare, puteți decora mousse-ul cu fructe proaspete precum felii de căpșuni, zmeură sau afine.

Sfaturi:

Pentru o aromă mai intensă de vanilie, puteți folosi o păstaie de vanilie. Scoateți semințele din interiorul păstăii și adăugați-le în blender împreună cu celelalte ingrediente. Puteți folosi iaurt integral în loc de lapte pentru un plus de proteină. Dacă mousse-ul este prea gros, adăugați o lingură de lapte suplimentar și mixați din nou.

Pentru o variantă mai festivă, puteți turna mousse-ul în forme mici de silicon și să le congelați timp de câteva ore. Apoi scoateți din forme și serviți înghețat.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...