joi, mai 30, 2024

Nicușor Dan: „Lucrările pentru schimbarea scărilor rulante de la Universitate avansează”

Din OrasNicușor Dan: "Lucrările pentru schimbarea scărilor rulante de la Universitate avansează"

Nicușor Dan a declarat luni, 22 aprilie 2024, că progresul lucrărilor la scările rulante de la Universitate este în curs. Cu toate acestea, ritmul pare să nu fie cel mai rapid, având în vedere că, la începutul lunii martie, primarul anunțase că scările dintre Facultatea de Geografie fuseseră deja înlăturate. Anunțurile privind înlocuirea scărilor din Pasajul Universității au început să apară încă din anul trecut. La data de 4 iulie 2023, Stelian Bujduveanu, pe atunci viceprimar cu atribuții, anunța înlocuirea celor faimoase scări, cunoscute de unii bucureșteni doar pentru defecțiuni.

Anunțurile au continuat, vestea fiind transmisă chiar de Nicușor Dan. Acesta a decis să facă o bucurie cetățenilor în preajma sărbătorilor de iarnă, anunțând în 21 decembrie 2023, că lucrările de înlocuire vor începe în 2024. Cu toate că bucureștenii așteptau cu nerăbdare momentul în care acestea vor fi înlocuite, lucrările au fost demarate abia în martie 2024. La data de 8 martie 2024, Nicușor Dan a comunicat pe Facebook că scările dinspre Facultatea de Geografie au fost îndepărtate.

La aproape două luni de la acest anunț, primarul Capitalei a afirmat că lucrările progresează, deși ritmul de lucru pare să fie destul de încet. A transmis că până în prezent au fost îndepărtate toate scările vechi, însă montarea celor noi va începe abia în luna mai. Cele mai urgente vor fi cele dinspre Facultatea de Geografie.

„Lucrările pentru schimbarea scărilor rulante de la Universitate avansează. Au fost demontate cele opt scări vechi din pasajul pietonal. În prezent se fac lucrări pregătitoare pentru instalarea noilor scări, verificarea structurii și prinderea elementelor de suport pentru montaj.

În cursul lunii mai vom începe montarea scărilor, primele două vor fi cele dinspre Facultatea de Geografie”.

În plus față de demontarea celor 8 scări vechi din pasajul pietonal, Nicușor Dan a informat că, în ultima săptămână, echipele subordonate PMB s-au ocupat și de igienizarea zonei.

Vezi si alte articole...