sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

O polițistă a fost pipăită de un bărbat în Gara de Nord și apoi amenințată de acesta, când a vrut să-l rețină: „Agresori sexuali, la liber în societate” | VIDEO

Din OrasO polițistă a fost pipăită de un bărbat în Gara de Nord și apoi amenințată de acesta, când a vrut să-l rețină: „Agresori sexuali, la liber în societate” |...

Sindicatul polițiștilor Europol a publicat pe pagina de Facebook imagini suprinse de camerele de supraveghere în Gara de Nord, acolo unde o tânără polițistă a fost agresată și pipăită de un bărbat. Tânăra agent era în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, scrie sursa citată.

De asemenea, Europol scrie că bărbatul e cercetat acum în libertate pentru faptele lui, decizie luată de procurorul care se ocupă de caz.

„Agresori sexuali, la liber în societate”, este practic titlul textului postat de sindicaliștii din Poliție. Agresiunea agentei a avut loc, conform acestora, vineri, 14 aprilie.

„Ieri, în incinta Gării de Nord din București, victima unui astfel de individ cu comportament deviant a fost chiar o polițistă.

Colega noastră din structurile Poliției judiciare ale Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în ținută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate.

Chiar dacă s-a aflat în stare de șoc, polițista a efectuat demersurile în vederea reținerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, și-a declinat calitatea, prezentând legitimația de serviciu, și i-a comunicat că acțiunea sa reprezintă infracțiune.

Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului, deoarece în caz contrar o va agresa.

Până la sosirea în sprijin a celorlalte forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi.

La acest moment înțelegem că bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=297&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feuropolromania%2Fvideos%2F1348086809368101%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”297″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul «de drepți» al anului 2023, procurorii consideră că amenințarea adresată unui polițist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Asta în contextul în care pentru amenințarea adresată unui judecător aflat în timpul liber, prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, în timp record s-a dispus arestarea preventivă a autorului în vârstă de 70 ani.

Reprezentanții Sindicatului EUROPOL, prin avocați, vor interveni în prezenta cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare și nu o polițistă”, au scris sindicaliștii.

Vezi si alte articole...