joi, mai 30, 2024

Proprietarii și-au dat acordul pentru consolidarea Blocului Aro, clădirea care găzduiește Cinematograful Patria

Din OrasProprietarii și-au dat acordul pentru consolidarea Blocului Aro, clădirea care găzduiește Cinematograful Patria

Primăria Capitalei a obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea Blocului Aro, clădirea care adăpostește Cinematograful Patria. Situat pe Bulevardul Magheru nr. 12-14, imobilul a fost evaluat anterior și a fost clasificat în clasa I de risc seismic.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat duminică pe pagina sa de Facebook că urmează să fie demarată consolidarea Blocului Aro. Construit în 1935, acest imobil este locul unde funcționează Cinematograful Patria. De asemenea, Blocul Aro a fost prima clădire modernistă din București, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

„Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduiește cinematograful Patria și care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic”, a declarat primarul.

Primăria Municipiului București (PMB) a obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri, care este considerată un monument istoric. În prezent, Primăria Capitalei, prin intermediul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), inițiază lucrările de expertizare, care se estimează că vor dura 60 de zile.

Următorul pas va fi realizarea auditului energetic, iar apoi Primăria se va înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru a obține fondurile necesare pentru consolidare.

„Următoarea etapă va fi auditul energetic iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

În momentul de față, Blocul ARO pare că a fost neglijat, prezentând o stare avansată de degradare și fiind încadrat în categoria I de risc seismic. Zidurile sale sunt afectate de coroziune, cu numeroase bucăți de tencuială căzute, iar suprafața este acoperită de semnături și desene graffiti.

Vezi si alte articole...