joi, mai 30, 2024

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află astăzi dacă va fi eliberat condiționat sau nu

Din OrasRadu Mazăre, fostul primar al Constanței, află astăzi dacă va fi eliberat condiționat sau nu

În trecut, acesta era momentul anului în care Radu Mazăre își făcea apariția pe jet ski la televizor. În prezent, așteaptă pronunțarea Judecătoriei Sectorului 4 din București în legătură cu cererea sa de eliberare condiționată. News.ro amintește că primul termen în dosar a fost pe 19 martie, iar pe 9 aprilie, pronunțarea a fost amânată pentru 17 aprilie, adică exact astăzi.

Radu Mazăre este condamnat la o pedeapsă de 9 ani de închisoare, după ce au fost contopite două pedepse definitive în procesul retrocedărilor ilegale de terenuri și în dosarul Polaris. În acest al doilea proces, Mazăre a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care l-au acuzat, au declarat că Mazăre a primit opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme în schimbul ajutorului său în câștigarea unei licitații și obținerea unor contracte. În finalul procesului, în februarie 2022, Radu Mazăre a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Celălalt proces este cunoscut ca „Dosarul Retrocedărilor Ilegale”, pentru care a fost condamnat definitiv, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare. Judecătorii l-au găsit vinovat de abuz în serviciu în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat, alături de alți 31 de inculpați, funcționari publici, oameni de afaceri, notari și evaluatori.

Vezi si alte articole...