joi, mai 23, 2024

Republicanul Matt Gaetz îi cere lui Biden să pună capăt ajutorului militar și financiar pentru Ucraina

ExterneRepublicanul Matt Gaetz îi cere lui Biden să pună capăt ajutorului militar și financiar pentru Ucraina

Matthew Louis Gaetz a inițiat o rezoluți care vizează întreruperea ajutorului militar și financiar acordat Ucrainei și în care îndeamnă părțile implicate să ajungă la un acord de pace. În ianuarie, Satele Unite ale Americii au anunțat asistență suplimentară de securitate. Conflictul Rusia-Ucraina durează de aproape un an.

Republicanul Matt Gaetz, Membru al Camerei Reprezentanților SUA, a introdus joi în Cameră o rezoluție în care solicită administrației Biden să pună capăt ajutorului militar și financiar al SUA pentru Ucraina și îi îndeamnă pe toți cei implicați să ajungă la un acord de pace, după aproape un an de război în regiune, potrivit Fox News.

Documentul intitulat „Rezoluția oboselii din Ucraina”, a fost introdusă de Gaetz și susținută de alți 10 politicieni. În același document se arată că, de când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, Statele Unite ale Americii au fost cel mai mare contributor în privința ajutorului financiar și nu numai acordat Ucrainei, cu peste 110 de miliarde de dolari ca ajutor financiar, militar, umanitar și mai mult de 27,4 miliarde de dolari în asistență de securitate.

Războiul din Ucraina. SUA au promis noi ajutoare

În ianuarie, Satele Unite ale Americii au anunțat asistență suplimentară de securitate, inclusiv aprobarea de către președintele Biden de trimitere către Ucraine a 31 de tancuri Abrams M1. În plus, rapoartele sugerează că ar putea fi alocate încă două miliarde de dolari. „Este vorba despre libertate, libertate pentru Ucraina, libertate pentru toată lumea”, a spus Joe Biden.

În rezoluția lui Gaetz se vorbește despre cantitatea enormă de echipamente militare pe care Satele Unite ale Americii le-au furnizat Ucrainei, de la începutul conflictului și până în momentul de față. De asemenea, îi citează pe oficialii Pentagonului care au spus că stocurile de muniții au „fost afectate grav, slăbind capacitatea de apărare a americanilor în cazul unui conflict militar”.Matthew Louis Gaetz II este avocat și politician american republican, care reprezeintă în Cameră statul Florida din 2017.

Vezi si alte articole...