joi, mai 23, 2024

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, este în căutarea unor nume pentru noile pasaje din S3

Din OrasRobert Negoiță, primarul Sectorului 3, este în căutarea unor nume pentru noile pasaje din S3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat o invitație publică către bucureșteni, în căutarea de nume potrivite pentru cele două noi pasaje din sectorul său. Aceste pasaje sunt amplasate la ieșirea către Autostrada Soarelui și la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu Nicolae Teclu, unde se află de fapt două pasaje dispuse paralel.

Primarul a cerut sprijinul comunității pentru a găsi cele mai inspirate nume pentru aceste construcții și a promis că cele mai bune propuneri vor fi incluse într-un sondaj pe pagina sa de Facebook, unde vor putea fi votate.

Vă provoc, prieteni, să veniți cu propuneri. Cele mai interesante pe care le trimiteți în comentarii la această postare le vom centraliza și le vom vota cu toții, tot aici, pe Facebook. Deci, cum ar trebui să le numim? Am deschis lista sugestiilor.

În secțiunea de comentarii, oamenii au propus diverse idei de nume, cum ar fi:

Pasajul Fericirii, dacă tot ne scapă de cozi și accidente, R. A.
Pasajul spre MAREA ALBASTRĂ și Pasajul RELAXĂRII!, V. M.
Pasajul Soarelui spre mare. Pasajul Lunii spre oraș, G. B.
Pasajul Miracol!, M. V.
Izbăvirea & Minunea. Să ne izbăvească aceste două minuni, pre noi șoferii sufocați de trafic, Amin!!, G. R.

Robert Negoiță a ținut un live în luna aprilie, când vremea era foarte rece, pentru a arăta stadiul lucrărilor la Pasajul de la Ikea și dezbaterea pentru numele noilor pasaje din S3 era încă în desfășurare.

Asta e o vreme… de care să nu ieșiți din casă, deci nu faceți ce facem noi. Noi suntem aici, pe pod. Se lucrează în condiții de iarnă. Nu-i deloc ușor. Bate vântul, e frig și pică și de sus.

Conform declarațiilor primarului Robert Negoiță, termenul de finalizare pentru Pasajul de la Ikea este 1 mai 2023, iar lucrătorii depun eforturi susținute pentru a finaliza construcția în timp util. Totodată, primarul a specificat că pasajul va fi dotat cu alveole ce vor adăposti zone verzi.

Suntem contra cronometru, trebuie să terminăm repede și mai avem aceste alveole de făcut, alveole care vor fi spații verzi, chiar aici sus pe pod. Ne străduim să fim gata până la 1 mai să circulăm pe podul ăsta.

Dorința primarului Sectorului 3 este ca această construcție să nu aibă un aspect industrial și să nu fie creată doar pentru a fluidiza traficul. Pasajul ar trebui să încurajeze locuitorii din București să meargă acolo și să facă fotografii.

Așa cum spuneam, podurile din oraș nu trebuie să fie doar fluidizatoare de trafic și să arate așa ca o zonă industrială, ci trebuie să fie ceva frumos, să vii să-ți faci poze aici, să-ți fie drag să-l vezi, să vii pur și simplu în vizită pe aici să zici „Uite, domne, ce frumos e acest pod”. Aici se lucrează la zona de alveole, dar, repet, e frig, bate vântul rău de tot.

Vezi si alte articole...