luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Sâmbătă, 20 aprilie, pe Pajiștea Petricani a avut loc o dezbatere organizată de Asociația Parcul Natural Văcărești

Din OrasSâmbătă, 20 aprilie, pe Pajiștea Petricani a avut loc o dezbatere organizată de Asociația Parcul Natural Văcărești

Pajiștea Petricani, un colț fermecător de natură urbană situat în Sectorul 2, este tot mai aproape de a deveni a doua arie naturală protejată din București.

Asociația Parcul Natural Văcărești a organizat o dezbatere în Pajiștea Petricani, anunțând la final că în curând conservarea acestui paradis verde ca Arie Naturală Protejată de Interes Local va fi inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2. În cadrul evenimentului desfășurat sâmbătă, 20 aprilie, participanții au avut ocazia să se bucure de peisajul lacului bogat în pești, păsări și reptile, în timp ce vorbitorii au adresat întrebări și teme importante privind conservarea naturii urbane:

Cum putem proteja și deschide către oameni ultimele oaze de sălbăticie din București? Cum putem preveni incendiile, abandonarea deșeurilor, tăierea arborilor și betonarea spațiilor verzi? De ce nu există registre ale spațiilor verzi în România? De ce este interzis scăldatul în multe locuri, dar în apele noastre se deversează gunoaie? Cum putem educa dezvoltatorii imobiliari, autoritățile și comunitățile locale despre importanța naturii urbane?

La aceste întrebări au răspuns diverse personalități, printre care Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, Sebastian Voicu de la Apele Române, Alina Kasprovschi de la Fundația Comunitară București, Dan Bărbulescu și Vlad Cioflec de la Asociația Parcul Natural Văcărești.

„Una dintre cele mai importante concluzii ale zilei: conservarea Pajiștii Petricani ca Arie Naturală Protejată de Interes Local va fi pusă curând pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2!”, declară Asociația Parcul Natural Văcărești pe Facebook.

ONG-ul anunță finalizarea studiului de fundamentare științifică și construcția infrastructurii pentru vizitarea și educarea publicului cu privire la biodiversitatea sa extraordinară, într-un spațiu de doar 6 hectare. A adus, de asemenea, la aceeași masă factorii de decizie și societatea civilă.

Reprezentanții asociației consideră că sunt pregătiți să demareze pregătirile pentru inaugurarea celei de-a doua arii naturale protejate din București.

Vezi si alte articole...