marți, iunie 18, 2024

Simona Halep a renunțat la serviciile lui Patrick Mouratoglou

SportSimona Halep a renunțat la serviciile lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep a depus apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, însă forul sportiv a anunțat că verdictul final în cazul Halep ar putea dura.

Între timp, Simona Halep a renunțat la serviciile lui Patrick Mouratoglou. Fostul număr unu se antrenează la o altă academia din străinătate.

Simona Halep a renunțat la serviciile academiei Patrick Mouratoglou

În momentul de față, Simona Halep se află în Dubai și se pregătește la CF Tennis Academy, fondată de Clark Francis cu mai bine de 20 de ani în urmă. Fondatorul a luat partea la antrenamentele Simonei și a consiliat-o imediat după sesiunile de pregătire. Cel mai bine cotat antrenor al academiei este Adam Lawson.

De-a lungul celor 20 de ani, Academia de Tenis CF a devenit cea mai reputată din Emiratele Arabe Unite. În altă ordine de idei, cazul Simonei Halep a ajuns și în Parlamentul European. Rareș Bogdan consideră că Patrick Mouratoglou este principalul responsabil pentru situația în care se află fosta campioană de la Roland Garros și W

„Este nedrept (n.r. ceea ce i se întâmplă). Mouratoglou ar trebui pus sus, agățat, într-o… este incredibil ceea ce a putut să facă din fata asta. S-a discutat mult (n.r. despre Simona Halep la Parlamentul European). Simona Halep este un simbol”, a spus Rareș Bogdan.

Simona Halep

Rareș Bogdan intervine în cazul Simonei Halep

„Mouratoglou este principalul vinovat! Îmi pare rău pentru ea. A avut o echipă extraordinară, cu Virginia Ruzici. Eu am fost la toate semifinalele și finalele jucate de ea la Roland Garros”, a mai spus europarlamentarul.

În vârstă de 32 de ani, Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA) în privința cazului de dopaj cu Roxadustat și nereguli în privința pașaportului biologic. Simona Halep nu a renunțat la luptă și a contestat decizia ITIA la TAS.

După admiterea contestației, tribnulanul sportiv a emis un comunicat în privința procedurilor pe care le va aplica în cazul Simonei Halep.

Comunicatul TAS

Deși nu au precizat cât timp va dura procesul sportivei noastre, judecătorii TAS au subliniat faptul că decizia finală nu va mai putea fi atacată, decât în situația în care Simona Halep se va întrepta către un Tribunal federal elvețian.

„Procedurile de arbitraj ale TAS au început. În concordanță cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părțile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului. Apoi, panelul va dispune direcții procedurale pentru următoarea fază a procesului, inclusiv stabilirea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o decizie de arbitraj care va cuprinde hotărârea sa în acest caz şi motivarea ei.

În acest moment nu este posibilă indicarea unei perioade de timp pentru durata procesului şi emiterea deciziei. Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepția dreptului părților de a face un apel la Tribunalul federal elvețian, în termen de 30 de zile”, se arată în comunicatul TAS.

Vezi si alte articole...