miercuri, iulie 17, 2024

Soluția GertechTeile DPF: O alternativă eficientă pentru curățarea filtrelor de particule

AutoSoluția GertechTeile DPF: O alternativă eficientă pentru curățarea filtrelor de particule

Când vine vorba de menținerea automobilului într-o stare optimă de funcționare, filtrul de particule (DPF) joacă un rol crucial. Acesta asigură reducerea emisiilor nocive, contribuind la protejarea mediului înconjurător și la respectarea normelor de poluare. Cu toate acestea, în timp, filtrul DPF se poate infunda și poate deveni ineficient, afectând performanța mașinii și crescând consumul de carburant.

Pentru a evita costurile ridicate ale înlocuirii complete a filtrului DPF, soluția GertechTeile DPF vine în ajutorul șoferilor, oferind o alternativă eficientă și economică pentru curățarea filtrelor de particule. Această soluție inovatoare promite să restabilească eficiența filtrului DPF, fără a afecta metalele prețioase din componența acestuia.

Rolul filtrului de particule

Filtrul de particule (DPF) este o componentă esențială a sistemului de evacuare a oricărui automobil modern. Acesta are rolul de a filtra și reține particulele fine și nocive care ar putea fi emise în atmosferă în timpul procesului de ardere a combustibilului. Prin captarea acestor particule, filtrul DPF contribuie la protejarea mediului înconjurător și la reducerea poluării atmosferice.

Durata de viață a unui filtru DPF poate varia în funcție de mai mulți factori, precum starea motorului, stilul de condus și calitatea combustibilului utilizat. În general, se estimează că un filtru DPF original poate rezista între 150.000 și 300.000 de kilometri.

În cazul în care filtrul DPF devine infundat și nu mai poate funcționa corespunzător, este necesară curățarea sau înlocuirea acestuia. Înlocuirea unui filtru DPF original poate fi costisitoare, ajungând până la 3000 de euro, în timp ce opțiunile aftermarket pot ajunge la 1500 de euro. Astfel, o soluție de curățare eficientă și accesibilă, precum GertechTeile DPF, poate fi o alternativă atractivă pentru șoferi.

Formula chimică a soluției GertechTeile DPF

Una dintre caracteristicile distincte ale soluției GertechTeile DPF este formula chimică neutră, care nu afectează metalele prețioase din componența filtrului DPF, cum ar fi aurul, platină, paladiul, rodiumul. Acest aspect este deosebit de important, deoarece metalele prețioase au un rol crucial în filtrarea particulelor nocive și în reducerea emisiilor.

Datorită formulei chimice neutre, soluția GertechTeile DPF își menține capacitatea de filtrare chiar și după curățare. Acest aspect îl diferențiază de alte soluții de curățare a filtrelor DPF disponibile pe piață, care pot conține acizi, solvenți sau detergenți care pot afecta metalele prețioase din filtru.

Avantajele utilizării soluției GertechTeile DPF

Utilizarea soluției GertechTeile DPF pentru curățarea filtrului de particule aduce o serie de avantaje semnificative pentru șoferi. Iată câteva dintre beneficiile utilizării acestei soluții inovatoare:

1. Economie de carburant

Unul dintre avantajele majore ale utilizării soluției GertechTeile DPF este economia de carburant. Prin curățarea filtrului de particule, acesta poate funcționa mai eficient, ceea ce duce la o reducere a consumului de carburant. De exemplu, dacă mașina dumneavoastră consumă în mod normal 10 litri la 100 de kilometri și parcurgeți 50.000 de kilometri pe an, curățarea filtrului de particule cu GertechTeile DPF poate reduce consumul cu până la 10%. Aceasta se traduce într-o economie de aproximativ 2500 de lei pe an.

2. Protecție împotriva problemelor mecanice

Un filtru de particule infundat poate duce la apariția unor probleme mecanice mai grave. Dacă filtrul DPF nu funcționează corespunzător, acesta poate cauza daune la alte componente ale motorului, cum ar fi turbina, supapele de evacuare, senzorii Lambda și altele. Reparațiile acestor componente pot fi costisitoare și pot adăuga costuri suplimentare considerabile. Prin curățarea filtrului DPF cu soluția GertechTeile DPF, puteți preveni apariția acestor probleme și proteja motorul mașinii.

3. Prolungarea duratei de viață a motorului și a filtrului DPF

Curățarea regulată a filtrului de particule cu soluția GertechTeile DPF poate contribui la prelungirea duratei de viață a motorului și a filtrului DPF. Un filtru DPF curat funcționează mai eficient, reducând presiunea asupra motorului și asigurând o ardere mai eficientă a combustibilului. Prin menținerea filtrului DPF într-o stare optimă, puteți preveni deteriorarea motorului și a altor componente, ceea ce poate duce la o durată de viață mai lungă a mașinii dumneavoastră.

Puterea de curățare a soluției GertechTeile DPF

GertechTeile DPF este o soluție de curățare a filtrelor de particule dezvoltată special pentru a asigura o curățare eficientă și completă a acestora. Aceasta are o putere de curățare extrem de eficientă și poate reacționa doar cu depunerile de hidrocarburi și cenușă din filtrul DPF. Prin urmare, soluția GertechTeile DPF permite o aplicare rapidă și eficientă, curățând în profunzime filtrul de particule.

Procedura de curățare cu soluția GertechTeile DPF este relativ simplă și poate fi efectuată de către proprietarii de mașini la domiciliu. Pentru a utiliza soluția GertechTeile DPF, trebuie să urmați următorii pași:

  1. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze în gol până când temperatura apei din motor atinge 90 de grade Celsius.
  2. Identificați furtunul senzorului de presiune înainte de filtrul DPF, sonda Lambda sau senzorul de temperatură la care aveți acces cel mai ușor.
  3. Injectați soluția de curățare în galeria de evacuare și observați fumul alb care iese pe evacuare. Acesta este un semn că soluția a început să acționeze asupra depunerilor din interiorul filtrului DPF.
  4. Lăsați motorul să funcționeze în gol timp de aproximativ 3-5 minute.
  5. Apăsați pedala de accelerație până la 1500-2000 de turații pe minut și mențineți această turație timp de aproximativ 15-20 de minute. Observați cum pe evacuare începe să iasă un fum dens, alb, cenușiu sau negru.

După finalizarea procedurii de curățare cu soluția GertechTeile DPF, puteți observa o îmbunătățire semnificativă a performanței mașinii dumneavoastră. Filtrul de particule va fi curățat în profunzime și va funcționa ca și cum ar fi nou, contribuind la reducerea emisiilor nocive și la prevenirea problemelor mecanice.

Rezultatele utilizării soluției GertechTeile DPF

Utilizarea soluției GertechTeile DPF poate aduce rezultate remarcabile în ceea ce privește eficiența filtrului de particule și performanța mașinii dumneavoastră. În urma curățării cu soluția GertechTeile DPF, puteți aștepta ca filtrul de particule să funcționeze ca și cum ar fi nou, fără a plăti sume mari pentru înlocuirea acestuia. În cazul în care filtrul de particule este parțial topit, curățarea celorlalte părți ale acestuia poate asigura o valoare acceptabilă, sub pragul de avarie care declanșează aprinderea martorului „Check Engine”. Aceasta poate permite trecerea legală a oricărui test de noxe.

Înlocuirea filtrului DPF cu unul nou

În cazul în care filtrul de particule este foarte deteriorat și nu mai poate fi curățat eficient, este necesară înlocuirea acestuia cu un filtru nou. Înlocuirea filtrului DPF poate fi o operațiune costisitoare, mai ales dacă optați pentru un filtru original. Totuși, în situația în care alegeți să achiziționați un filtru DPF second-hand, este recomandat să efectuați în prealabil o curățare cu soluția GertechTeile DPF pentru a vă asigura că acesta funcționează corespunzător și că nu are depuneri care să afecteze performanța motorului.

Dezactivarea filtrului DPF

Dezactivarea filtrului de particule (DPF) este o opțiune nerecomandată, deoarece poate avea consecințe legale și poate afecta funcționarea corectă a motorului. În plus, Registrul Auto Român (RAR) este tot mai strict în ceea ce privește inspecțiile tehnice periodice (ITP) și poate aplica amenzi severe pentru vehiculele cu filtre DPF dezactivate. Prin urmare, este important să alegeți soluții legale și eficiente pentru gestionarea filtrului de particule, precum curățarea cu soluția GertechTeile DPF.

Vezi si alte articole...