joi, mai 23, 2024

Trei avioane de luptă F-16 olandeze au venit în România. Ucrainenii, gata să le piloteze

ActualitateTrei avioane de luptă F-16 olandeze au venit în România. Ucrainenii, gata să le piloteze

Trei avioane de luptă F-16 olandeze au venit în România. Ucrainenii sunt pregătiți să le piloteze. Forțele Aeriene au declarat că Ucraina are nevoie în prezent de cel puțin 150 de aeronave pentru a-și îndeplini eficient sarcinile.

Alte trei avioane de luptă F-16 din cadrul Forțelor Aeriene Regale Olandeze vor ajunge în România. Acestea vor fi transferate la Centrul European F-16, unde sunt antrenați piloții ucraineni.

Trei avioane de luptă F-16 olandeze au venit în România. Ucrainenii, gata să le piloteze

Acest lucru a fost comunicat de serviciul de presă al Ministerului român al Apărării. Precizăm că ministrul român al apărării naționale, Angel Tilvar, va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său olandez, Kajsa Ollongren, pe 17 aprilie, la Baza 86 Aeriană Locotenent-Aerman Gheorghe Mocornice din Borcea.

„Acest eveniment este legat de sosirea a încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze, care vor fi puse la dispoziția Centrului European de Instruire F-16, în cadrul programelor de pregătire a piloților pentru operarea acestui tip de avion de luptă”, se arată în comunicat.

Pentru a recapitula, Forțele Aeriene au declarat că Ucraina are nevoie în prezent de cel puțin 150 de aeronave pentru a-și îndeplini eficient sarcinile.

Între timp, Norvegia, Danemarca și Olanda se pregătesc să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16 cu cele mai recente arme.

Vezi si alte articole...