miercuri, aprilie 17, 2024

Trei bărbați au fost arestați preventiv după ce au fost prinși în timp ce vindeau cupru furat de la o societate din Constanța

ActualitateTrei bărbați au fost arestați preventiv după ce au fost prinși în timp ce vindeau cupru furat de la o societate din Constanța

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au identificat trei bărbați, bănuiți de comiterea faptei. Aceștia au fost reținuți și apoi arestați preventiv.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit faptul că, la data de 20 decembrie, bărbații în cauză, cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani, au sustras două tamburi cu cablu, în lungime totală de 1.600 de metri, din incinta unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Constanța.

În urma investigațiilor, la data de 4 ianuarie, polițiștii de la Transporturi i-au depistat, în flagrant delict, pe cei trei, în timp ce comercializau o parte din cuprul sustras, rezultat în urma arderii cablurilor. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 30 la sută, fiind predat părții vătămate.

Doi dintre bărbați, de 35, respectiv 36 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Cel de-al treilea bărbat, de 26 de ani, s-a sustras cercetărilor, fiind depistat în cursul zilei de joi, 5 ianuarie, iar în urma administrării probatoriului în cauză, a fost reținut pentru 24 de ore.

Cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și, ulterior, instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, aceasta fiind admisă.

Vezi si alte articole...