joi, mai 30, 2024

Trei sute de voluntari au strâns sâmbătă, 13 aprilie, în zona Giulești, 120 de tone de deșeuri

Din OrasTrei sute de voluntari au strâns sâmbătă, 13 aprilie, în zona Giulești, 120 de tone de deșeuri

Sâmbătă, în zona Giulești, trei sute de voluntari au colectat 120 de tone de deșeuri. În doar câteva ore, opt camioane, fiecare cu o capacitate minimă de 15 tone de deșeuri, au fost complet umplute.

Un teren de 5 hectare din Giulești, care era plin de gunoaie, a fost curățat de voluntari și lucrători ai Primăriei Sectorului 6 într-o acțiune de ecologizare organizată anual.

Participanții s-au adunat în dimineața devreme pe Calea Giulești nr. 556, unde au primit saci și mănuși pentru a începe lucrul. În câteva ore, au umplut 8 camioane cu cel puțin 15 tone de deșeuri fiecare, totalizând 120 de tone de gunoaie.

Primarul Ciprian Ciucu i-a îndemnat pe bucureșteni vineri, 12 aprilie, să se alăture în zona Giulești, către Mănăstirea Chiajna, pentru a participa la curățenia de primăvară.

La eveniment au participat atât copii însoțiți de părinți, cât și persoane în vârstă de până la 80 de ani. Cel mai tânăr participant a fost Matei, un băiețel de doi ani și jumătate, care, cu o măturică și un coș în mână, a luat foarte în serios misiunea, conform unui comunicat de presă transmis de PS6.

De asemenea, Nicolas, un băiat de 13 ani, a participat la curățenie cu mâna în ghips.

„Am căzut cu bicicleta, acum două săptămâni. Dar pot să fac treabă, să ajut și eu”, a declarat acesta.

Voluntarii au fost asistați de echipele ADPDU Sector 6 și de lucrătorii de la Urban, care au adus utilaje pentru a încărca deșeurile. Molozul a fost colectat folosind echipamente speciale. Într-un timp foarte scurt, terenul de 5 hectare a fost complet curățat. Au fost colectate 120 de tone de deșeuri, distribuite în opt camioane.

„În fiecare an, noi luăm un teren plin de gunoaie și venim cu forțele noastre, dar și cu voluntari. E relativ ușor să vii cu Urban-ul și cu ADPDU să igienizezi o zonă. Dar pentru mine este important ca oamenii din comunitate să se implice, să își asume spațiul public. Azi am acoperit terenul de pe Calea Giulești 556 până la Mănăstirea Chiajna. După igienizare, vor fi montate aici camere de supraveghere, pentru ca cei care s-au obișnuit să arunce deșeuri să fie identificați și penalizați”, a promis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Primăria Sectorului 6 anunță că această campanie de curățenie de primăvară va continua până pe data de 7 iunie. În anii precedenți, au fost curățate următoarele zone din sector:

În 2023, curățenia s-a concentrat pe curțile blocurilor din Giulești și Crângași, precum și pe malul Lacului Morii; În 2022, a fost igienizată curtea abandonată a institutului ICECHIM; În 2021, s-a curățat Digul Lacul Morii, în zona care ulterior a fost amenajată ca promenadă pe o distanță de 2 km. La acea vreme, au participat peste 200 de voluntari și au fost adunați 5.000 de saci cu gunoi.

În paralel, se desfășoară și campania de curățenie generală, în care se spală temeinic toate străzile, trotuarele, mobilierul urban, semnele de circulație, se igienizează copaci și se amenajează spațiile verzi.

Vezi si alte articole...