luni, iulie 22, 2024

Umilință totală pentru România! Anunțul făcut în direct la TV: Zelenski își bate joc de noi

ActualitateUmilință totală pentru România! Anunțul făcut în direct la TV: Zelenski își bate joc de noi

Fostul premier Victor Ponta este extrem de nemulțumit de situația minorității românești din Ucraina, în contextul Legii minorităților naționale adoptată la finalul anului trecut de autoritățile de la Kiev. Acesta lansează acuzații la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, dar și la adresa președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Victor Ponta punctează că principalul vinovat de această problemă este președintele României, Klaus Iohannis, pe care-l acuză că nu a făcut nimic ca să îi protejeze.

Românii de la Cernăuți nu au fost ajutați

„Sașii îi dau medalii lui Iohannis pentru protecția minorităților. Păi România are o minoritate în Ucraina, în Bucovina, oamenii aia luați și trecuți cu forța la URSS, acum Ucraina, pentru că așa au decis Hitler și cu Stalin. Ce s-a întâmplat cu ei de la 1 ianuarie?

Nu mai au voie să aibă nici măcar un abecedar în limba română, oricum nu mai au voie să aibă cetățenie, oricum nu mai au voie să vorbească, să aibă emisiuni în limba română. Cu ce i-a protejat domul Iohannis pe românii de la Cernăuți?”, a spus Victor Ponta la România TV.

De asemenea, nici despre liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, nu are o părere bună. Victor Ponta spune că acesta își bate joc de minoritatea românească din Ucraina, dar și de țara noastră. În acest context, fostul premier punctează iar lipsa de reacție a președintelui României.

Volodimir Zelenski își bate joc de noi

„Zelenski își bate joc de noi! De ce nu îi lasă pe copii români să învețe limba română? Eu m-am așteptat ca domnul Iohannis să anunțe „dacă vă comportați așa cu românii din Ucraina, noi România vă blocăm orice fel de chestie la Uniunea Europeană la NATO, până când vă reveniți. Dar domnul Iohannis nu a zis nimic.

Nouă în anii 90 ni s-a spus așa: „Domnule nu o să intrați niciodată în UE, în NATO, în Consiliul Europei dacă nu respectați drepturile minorităților”. Aici vorbim despre maghiari pentru că cu siguranță acolo era cea mai mare problemă, dar și despre sași și celelalte minorități. România s-a conformat a pus în Constituție, a făcut legi, acum chiar nu mai e niciun fel de discriminare în România, ba chiar i-am pus la guvernare.

Dacă noi am respectat niște standarde nu e normal să cerem pentru românii din alte țări care au aceleași pretenții ca și noi? Ori domnul Iohannis primește un premiu de la sași că protejează minoritățile în timp ce minoritatea românească este mai prigonită decât era în vremea URSS-ului mi se pare foarte grav pentru că se pare că valorile noastre nu contează. Și mi se pare că domul Iohannis și restul echipei pentru că eu nu am auzit pe cineva din România să se lupte pentru chestia asta, înseamnă că restul spun bă tăceți din gură pentru că știți cum e vor egalitate, dar nu pentru căței, egalitatea e pentru ăia mari”, a mai Victor Ponta. 

Vezi si alte articole...