duminică, mai 26, 2024

Boc, încântat de semnarea actelor pentru Metrou: „În spatele acestor hârtii semnate într-o zi se află o muncă de luni”

ActualitateBoc, încântat de semnarea actelor pentru Metrou: „În spatele acestor hârtii semnate într-o zi se află o muncă de luni”

Primarul Clujului Emil Boc a vorbit despre semnarea contractului de finanțare pentru metroul clujean, de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Emil Boc a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în proiectul metroului de la Cluj-Napoca, după ce Sorin Grindeanu a semnat ieri actele pentru finanțare. Primarul este încântat de modul în care proiectul a avansat și speră să îndeplinească și celelalte planuri pe care le-a stabilit.

„Nu am știut că e cel mai mare contract din ultimii 30 de ani. Asta confirmă cât de important este acest proiect pentru Cluj și pentru România. În spatele acestor hârtii semnate într-o zi se află o muncă de luni, nopți, zile, săptămâni. A fost o muncă absolut incredibilă în spate.

Vreau să le mulțumesc tuturor. Ministrul Transporturilor s-a comportat ireproșabil față de Cluj. Aș vrea să îi mulțumesc și domnului Boloș, care a fost unul dintre părinții fondatori ai acestor proiecte, Centura și Metroul. La fel domnul Bode, care ne-a acordat un sprijin instituțional. Fără acești oameni, lucrurile ar fi fost mult mai grele.

Până în 27 ianuarie trebuie finalizată licitația. Aștept rezultatul cum îl așteaptă toată lumea. După ce vom fi anunțați, eu voi prezenta graficul de derulare. Nu vreau să afectez cu nimic această procedură.

Împreună cu echipa minunată de la Primărie am reușit să fim în grafic. Pentru Centură am semnat acordul de parteneriat, astfel încât să implementăm acest proiect. M-am bucurat că am obținut ultimul aviz de la CNAIR pentru concectivitatea cu A3. Din luna ianuarie va fi scos la licitație acest proiect.

Așteptăm semnarea contractului pentru tronsonul Cluj-Poieni pentru Tăietura Turcului. Sunt proiecte care schimbă acest oraș și îl pregătesc pentru anii 2030-2050. Sunt proiecte la care lucrăm de ani de zile”, a declarat primarul la ZIUA Live.

Emil Boc a recapitulat reușitele din 2022

Edilul nu a ezitat să ofere și o recapitulare a proiectelor finalizate în anul ce stă să se încheie. Chiar dacă s-a declarat nemulțumit de unii constructori, Boc e bucuros pentru reușitele din 2022.

„Sunt supărat pe faptul că unele firme nu își respectă angajamentele. Mă refer de exemplu la Școala „Iuliu Hațieganu”, care trebuia să fie deja finalizată și în 9 ianuarie să intre copiii la ore. Va fi gata abia în februarie. Acest gen de activități îmi displac. Avem aceeași situație și la Seminarul ortodox.

Sunt și multe părți bune. Mă refer la Bulevadrul 21 Decembrie, am terminat Creșa Meziad, Gradinița „Floare de iris”, Baza Sportivă „La Terenuri”, Turnul Pompierilor, Podul Porțelanului. Azi se vor deschide două parcuri, „Ștefan cel Mare” și „Farmec”.

La primul finalizarea lucrării va depinde de montarea unei scene. Ea nu a fost cuprinsă în contractul inițial, a fost solicitată ulterior de către Teatrul Național. A fost și realizarea celor 150 de locuri pentru biciclete securizate, reabilitarea termică a peste 20 de blocuri”, a explicat Boc.

The post Boc, încântat de semnarea actelor pentru Metrou: „În spatele acestor hârtii semnate într-o zi se află o muncă de luni” appeared first on InformatiaCluj.ro.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...