duminică, mai 26, 2024

Educația clujeană, „în vizorul” municipalității

ActualitateEducația clujeană, „în vizorul” municipalității

Consilierii locali clujeni se întrunesc marți în ședință extraordinară pentru a dezbate un proiect care vizează renovarea energetică a Liceului Tehnologic Aurel Vlaicu, de pe Bulevardul Muncii nr. 199-201, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2.

Concret, este vorba de o clarificare și completare, după ce anul trecut în primăvară, aleșii au aprobat mai multe inițiative ce vizau renovarea energetică a unor unități școlare din municipiul nostru, între care și acest liceu, în cadrul apelului de proiecte cu titlul PNRR.

Municipalitatea argumentează că în urmă cu câteva zile, s-au solicitat anumite clarificări din partea evaluatorului proiectului, sub aspectul punerii în concordanță a informațiilor din hotărârea de aprobare cu cele din cererea depusă, valoarea totală a proiectului din cererea de finanțare fiind diferită de cea din hotărârea de aprobare. Un alt aspect avut în vedere se referă la asumarea cheltuielilor neelihibile conform ghidului specific, sau renunțarea la aceste lucrări.

Pimăria Cluj-Napoca intenționează să reabiliteze energetic nu mai puțin de 23 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

A.M.C.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...