luni, iulie 22, 2024

Marea Britanie acordă asistență consulară fraților Tate

ActualitateMarea Britanie acordă asistență consulară fraților Tate

Marea Britanie a trimis o echipă de asistență consulară la frații Tate, aflați în arest preventiv la București.

Cei doi membri ai echipei de asistență i-au vizitat, în ziua de joi, 12 ianuarie 2023, pe cei doi frați, în Arestul Central al Poliției Capitalei. Apoi, membrii echipei consulare au plecat, fără a face declarații publice.

Cei doi oficiali din Marea Britanie fac parte din echipa Ministerului de Externe de la Londra care acordă asistență cetățenilor britanici aflați în detenție în alte țări.

Ambasada Regatului Unit din București nu a făcut precizări asupra acestui caz.

Frații Andrew și Tristan Tate sunt cercetați în stare de arest preventiv. Dosarul întocmit de DIICOT include acuzații de trafic de persoane, cu mai multe victime, precum și o acuzație de viol. Una dintre femeile care a făcut declarații împotriva fraților Tate este cetățean american.

Judecătorii români i-au plasat pe cei doi frați, precum și pe două femei care ar fi lucrat în complicitate cu ei, în stare de arest preventiv. Această măsură, decisă de judecători, are durata de 30 de zile. Frații Tate au cerut să fie cercetați în stare de libertate. Curtea de Apel București a respins însă cererea de punere în libertate.

INQUAM FOTO: Octav Ganea

Vezi si alte articole...