miercuri, iulie 17, 2024

Rusia a ucis peste 600 de soldaţi ucraineni în urma unui atac cu rachetă. Trupele au făcut prăpăd

ExterneRusia a ucis peste 600 de soldaţi ucraineni în urma unui atac cu rachetă. Trupele au făcut prăpăd

Rusia a ucis peste 600 de soldaţi ucraineni în urma unui atac cu rachetă. Trupele s-au dezlănțuit pe frontul din Donbas. Anunțul a fost făcut de către Ministerul rus al Apărării.

Rusia a ucis peste 600 de soldaţi ucraineni în urma unui atac cu rachetă

Potrivit Ministerului rus al Apărării, peste 600 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în urma unui atac cu rachetă îndreptat asupra barăcilor în care aceştia erau staţionaţi, în oraşul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Lovitura a venit ca un răspuns la atacul ucrainean din Makiivka, de Anul Nou, care ar fi ucis 89 de soldaţi ruşi, potrivit datelor avansate de Kremlin, deşi ucrainenii spun că ar fi fost, de fapt, 400 de victime.

„În ultimele 24 de ore, mijloacele de recunoaștere rusești au descoperit și confirmat prin diferite canale independente desfășurarea temporară a trupelor Forțelor Armate Ucrainene în orașul Kramatorsk. Erau peste 700 de cadre militare ucrainene în baraca 28 și peste 600 în baraca 47. Ca urmare a unui atac cu rachetă asupra acestor spații temporare de cazare, peste 600 de soldați ucraineni au fost uciși”, se arată în comunicatul ministerului.

Atacul nu a fost confirmat încă de Ucraina.

Lupte grele în Donbas între Rusia și Ucraina.  Armata ucraineană a efectuat un atac asupra unui cămin în care erau cazaţi ocupanţi ruşi. 4 militari ruşi au fost ucişi la Rubijne (regiunea Lugansk), în urma unui atacat lansat de Forţele Armate ale Ucrainei – conform Departamentului de Comunicații Strategice (StratCom) al armatei ucrainene. Militarii respectivi, recent mobilizați, se aflau în căminul uneia dintre universitățile din oraş. StratCom menţionează că deocamdată, nu se ştie câţi dintre ruşi au fost răniţi în atacul asupra căminului respectiv.

În Harkov, ruşii au tras asupra unei clădiri a Serviciului ucrainean pentru Situaţii de Urgență. Şeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a raportat că clădirea unui detaşament au fost vizate de bombardamente ruseşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit oficialului, trupele ruse au bombardat localităţile Dvoricine şi Stariţa. „În Dvoricine, au fost vizate de atacuri o clădire rezidențială particulară și clădirea unei subdiviziuni a Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență. De asemenea, două autocisterne și o autospecială de pompieri au fost avariate. Nu au fost înregistrate victime” – a precizat Sinehubov, conform Ukrinform.

De asemenea, rușii au lansat, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, șapte atacuri cu rachete asupra oraşului ucrainean Kramatorsk (regiunea Doneţk) și două asupra oraşului Kostiantinivka. O instituție de învățământ, o instalație industrială și o cooperativă au fost avariate în Kramatorsk și o zonă industrială în Kostiantinivka. Bombardamentele nu s-au soldat cu victime. În direcția Donețk, rușii au tras cel mai activ asupra comunităţii Kurahove. Atacurile au continuat toată noaptea trecută la Mariinka, iar duminică dimineață, ruşii au atacat Avdiivka, folosind lansatoare de rachete Grad. Autorităţile ucrainene au transmis că o persoană a fost ucisă în direcția Horlivka și o alta a fost rănită în Soledar. În zona Lisiceanskului au fost înregistrate aproximativ 20 de bombardamente la Torske și Zaricinem, din comunitatea teritorială Liman.

Vezi si alte articole...