marți, iunie 18, 2024

Ucigaşul lui Emi Pian, condamnat la 13 ani închisoare. Ce pedepse au primit fraţii care au încercat să se răzbune

Din OrasUcigaşul lui Emi Pian, condamnat la 13 ani închisoare. Ce pedepse au primit fraţii care au încercat să se răzbune

Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la 13 ani de închisoare pentru omor, după ce l-a ucis în august 2020 pe liderul familiei Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în timpul unei partide de barbut. În acelaşi dosar, Vasile şi Laurenţiu Duduianu, fraţii lui Emi Pian, au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 8 luni închisoare, după ce au încercat să se răzbune pe Richard Emanuel Gheorghe, informează Agerpres. Decizia nu este definitivă.

La aproape trei ani de când Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal de Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe acesta din urmă la 13 ani de închisoare pentru omor.

De asemenea, Vasile şi Laurenţiu Duduianu, fraţii lui Emi Pian, au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 8 luni închisoare pentru tentativă de omor, fiind acuzaţi că au încercat să-şi răzbune fratele şi să-l ucidă pe Richard Emanuel Gheorghe.

Ionuţ Gheorghe Drăghici, vărul lui Emi Pian, a primit o condamnare de 3 ani şi 3 luni pentru tentativă de omor.

Potrivit instanţei, fraţii şi vărul lui Emi Pian trebuie să-i plătească lui Richard Emanuel Gheorghe daune morale de 150.000 lei, iar acesta din urmă are de achitat daune de peste 300.000 euro către familia lui Emi Pian. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal cu un cuţit, în noaptea de 4 august 2020, după un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut, care se desfăşura într-o locuinţă din cartierul Giuleşti.

Potrivit sursei citate, conflictul dintre Emi Pian şi Richard Emanuel Gheorghe, care dădeau bani cu camătă la jocurile de noroc, ar fi început după ce au încălcat o regulă nescrisă în lumea cămătarilor, respectiv au împrumutat bani aceluiaşi jucător.

Vasile Duduianu, Laurenţiu Duduianu şi Ionuţ Gheorghe Drăghici, vărul lui Emi Pian, l-au atacat pe Richard Emanuel Gheorghe, lovindu-l cu o coadă de topor, un cuţit şi un baston telescopic.

Şeful Poliţiei Române a demisionat în urma scandalului declanșat de întâlnirea cu membri ai familiei Duduianu

La câteva zile de la producerea crimei, chiar înainte de înmormântarea lui Emi Pian, a izbucnit un scandal care i-a avut protagonişti pe şefi din Poliţia Română. În presă au apărut imagini cu ofiţeri de rang înalt din Poliţie care s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian.

Şeful Poliţiei Române la acea vreme, Liviu Vasilescu, l-a rugat pe Elvis Pian să-şi înhumeze mai repede fratele, deoarece trupul acestuia era depus de trei zile acasă şi erau încălcate toate regulile instituite de autorităţile sanitare în timpul pandemiei de COVID. Liviu Vasilescu dorea să evite ca Poliţia să se facă de râs, deoarece nu aplicase nicio sancţiune celor care veneau să-l jelească pe Emi Pian, notează Agerpres.

După apariţia imaginilor în presă, Liviu Vasilescu şi-a dat demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române.

Vezi si alte articole...