luni, martie 20, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Ambasadorul SUA Kathleen Kavalec: Cred că România este una dintre ţările de top privind independenţa faţă de sursele de energie externe

EconomieAmbasadorul SUA Kathleen Kavalec: Cred că România este una dintre ţările de top privind independenţa faţă de sursele de energie externe

”Un lucru de care am fost impresionată la întoarcerea mea în România este nivelul la care România a devenit lider în Europa în privinţa energiei, atât în ceea ce priveşte securitatea energetică, cât şi independenţa şi diversificarea energetică, pentru că aţi investit în hidroenergie, în energie solară, în forme alternative, iar acum investiţi mai mult în energie nucleară, cu sprijinul Statelor Unite”, a afirmat Kavalec la Digi24.

 Ea a amintit colaborarea la centrala nucleară de la Cernavodă, invocând şi ”parteneriatul inovator legat de reactoarele modulare mici”.

”Cred că acestea sunt investiţii care vor dura mai mulţi ani şi vor necesita multă implicare din partea diferiţilor investitori. Dar este un început interesant şi ceva ce cred că va face situaţia energetică a României chiar mai sigură decât este deja”, a declarat diplomatul.

Proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici s-au aflat si pe agenda discuţiilor avute de oficialul america cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu premierul Nicolae Ciucă.

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro