joi, mai 23, 2024

FIFA va cere fiecărei țări să numească un stadion în onoarea lui Pele. „Generaţiile viitoare trebuie să știe cine a fost Pele”

SportFIFA va cere fiecărei țări să numească un stadion în onoarea lui Pele. „Generaţiile viitoare trebuie să știe cine a fost Pele”

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat luni că va cere tuturor ţărilor afiliate la FIFA să denumească un stadion în amintirea legendarului fotbalist Pele, decedat pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, transmite Reuters.

Prezent în Brazilia pentru înmormântarea lui Pele, Infantino a transmis într-o declarație de presă că „Pele este etern”.

„Cu siguranță, FIFA îi va aduce un omagiu «regelui» așa cum merită. Am cerut tuturor federaţiilor de fotbal din lume să se ţină un moment de reculegere în memoria lui, înaintea meciurilor. De asemenea, le vom cere tuturor federațiilor din lume, 211 țări, să numească un stadion în memoria lui Pele”, a spus Infantino.

„Generaţiile viitoare trebuie să știe și să îşi amintească cine a fost Pele”, a adăugat Infantino.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va avea loc priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi, 3 ianuarie.

Cortegiul funerar care a transportat sicriul de la spitalul Albert Einstein din São Paulo unde Pele a murit a fost întâmpinat cu focuri de artificii și de mulțimi cu urale. Circa 430.000 de oameni au ieșit pe străzi, mulți au îngenuncheat și au plâns.

Vezi si alte articole...