duminică, mai 26, 2024

Giorgia Meloni l-a imbrătișat pe Zelenski la Bruxelles. Kievul anunță că „s-a rezolvat problema avioanelor de luptă pentru Ucraina”

ExterneGiorgia Meloni l-a imbrătișat pe Zelenski la Bruxelles. Kievul anunță că „s-a rezolvat problema avioanelor de luptă pentru Ucraina”

Premierul italian Giorgia Meloni s-a intalnit joi cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski in cadrul unei sesiuni de grup la care au participat si liderii din Spania, Polonia, Romania, Olanda si Suedia.

Meloni l-a imbratisat pe Zelenski la sosirea sa la Bruxelles joi, precizeaza agentia ANSA.

Intalnirile bilaterale ale lui Zelenski cu fiecare lider de stat, cu exceptia Frantei si Germaniei, au fost anulate din cauza constrangerilor de timp.

Zelenski se afla la summit pentru a cere mai mult ajutor militar impotriva invaziei rusesti, si mai exact avioane de lupta pentru a respinge o viitoare ofensiva a Moscovei.

Anterior, Meloni l-a mustrat pe presedintele francez Emmanuel Macron pentru ca a stabilit o intalnire cu Zelenski la care a participat doar cancelarul german Olaf Schulz, miercuri seara, la Paris.

Mai multi lideri europeni au declarat ca sunt gata sa furnizeze Ucrainei avioane pentru a o ajuta sa lupte impotriva Rusiei, a declarat joi Zelenski.

„Europa va fi alaturi de noi pana la victoria noastra. Am auzit-o de la mai multi lideri europeni… au vorbit despre disponibilitatea de a ne oferi armele si sprijinul necesar, inclusiv avioanele”, a declarat presedindele ucrainei intr-o conferinta de presa la Bruxelles.

Cu cateva momente inainte, seful de cabinet al lui Zelenski, Andri Yermak, a postat pe retelele de socializare: „Problema armamentului cu raza lunga de actiune si a avioanelor de lupta pentru Ucraina a fost rezolvata”.

„Urmeaza detalii”, a adaugat el.

Seful Consiliului European, Charles Michel, a declarat ca „drumul spre pace, reconstructie si aderare va fi un drum lung si greu”. „Vom fi alaturi de voi la fiecare pas”.

Vezi si alte articole...